Primul tren electric nou cumpărat de la Alstom (Franța) ar putea fi introdus în circulație de-abia din decembrie 2024, estimează directorul producătorului, Gabriel Stanciu, citat de publicația de specialitate Club Feroviar. Rama electrică a ajuns în Gara de Nord din București pe 4 decembrie 2023 (detalii aici), iar oficialii din Ministerul Transporturilor avansau punerea în circulație chiar de Crăciun (2023) pentru a nu pierde finanțarea europeană, ulterior în vara și toamna acestui an, pentru ca noul termen să fie decembrie, dar condiționat de finalizarea testelor și obținerea tuturor aprobărilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

,,Obiectivul nostru este să obținem toate certificările necesare până în luna decembrie, astfel încât trenul numărul 2, cel care a sosit la București, să poată circula cu călători în luna decembrie”- Gabriel Stanciu.

Penalizările pe care le aplică ARF companiei Alstom (Franța) pentru întârzierea celor 37 de trenuri electrice InterRegio de lung parcurs este de 80 de milioane lei, anunța, luna trecută, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Directorul general Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova a mai anunțat că, îi iulie începe producția de serie pentru ramele de la numărul 4 la numărul 37 și mutarea fabricii din Polonia în Germania : ,,Chiar dacă costurile vor fi mai mari,, avantajele constau într-o suplețe mai mare și îndepărtarea cât mai mult a locului de producție de zona de război.”

Compania CFR Călători a depus singura ofertă la contractul Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) pentru operarea primelor trenuri noi cumpărate de la Alstom. Contractul are o durată de 5 ani și prevede operarea primelor 12 din cele 37 de trenuri cumpărate. Primele 5 rute sunt: București Nord – Constanța, București – Craiova, București-Nord – Craiova – Timișoara – Arad, București – Brașov – Arad – Timișoara Nord, București-Nord – Craiova – Petroșani.

Ministerul Transporturilor, prin ARF a semnat cu PESA (Polonia) contracte pentru alte 82 de trenuri electrice de scurt și lung parcurs (Regio și InterRegio), dar Alstom a întors, parțial decizia la Curtea de Apel București.