O nouă postare pe Twitter a lui Elon Musk readuce bitcoinul în zona roșie

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Bitcoinul s-a depreciat vineri cu 4% după o nouă postare a lui Elon Musk pe Twitter, care pare să sugereze o ruptură față de prima criptomonedă din lume, scrie Reuters.

Patronul Tesla a publicat pe Twitter “#Bitcoin”, un emoticon cu o inimă frântă și o poză cu un cuplu care discută despre despărțire.

Ulterior, Musk a răspuns “nice” la o postare cu criptomoneda dogecoin publicată de Coinbase.

Anterior, Musk a afirmaat că Tesla nu va vinde cantitatea importantă de bitcoin pe care o deține, dar postările sale pe Twitter par a fi suficiente pentru a mișca o piață încă fragilă după crahul recent.

“Trollează comunitatea,” crede Bobby Ong, cofondator al site-ului de analiză a pieței cripto CoinGecko.

Musk a fost unul dintre promotorii majori ai criptomonedelor, dar a devenit foarte critic față de bitcoin. Tesla a suspendat plățile în bitcoin, invocând îngrijorări legate de energia pe bază de cărbune folosită în China pentru minarea sa.

Bitcoinul se află acum cu 40% sub valoarea reccord din aprilie, de 64.895,22 dolari. La ora publicării știrii, bitcoin era cotat la 36.649,28 dolari.

Și a doua cea mai importantă criptomonedă, ether, a fost afectată, scăzând vineri cu 4% până la 2.750 dolari.

Dogecoin, cea mai sensibilă criptomonedă la comentariile lui Musk, care a contribuit la transformarea sa dintr-o glumă într-un activ foarte tranzacționat, a scăzut ușor înainte de a se stabiliza sub pragul de 0,40 de dolari. Față de duminică, aprecierea este de circa 40%.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *