Cheile Sohodolului sunt de găsit în locul unde râul Sohodol formează tunelul natural al Nărilor, o peşteră alcătuită din două galerii de 70 metri lungime fiecare, în județul Gorj. Și pot deveni o destinație perfectă pentru un weekend călduros de vară. La vreo 500 de metri e și campingul „Căsuțele dintre vii”, afacere deținută de doi gorjeni, între plantații de vii și păduri de salcâmi, tei și câțiva cireși de mai, un popas ideal după sau înainte de o incursiune prin Cheile Sohodolului.
„Căsuțele dintre vii” sunt disponibile cu 12 locuri de cazare în case de lemn, un loc de joacă pentru copii, parcare, masă de ping-pong, loc de grătar, o zonă de lounge unde oaspeții își pot prepara mâncarea și pot lua masa, dotată cu aragaz, frigider, apă curentă etc. Turiștii care vor veni aici vor avea la dispoziție și biciclete pentru a explora pe două roți împrejurimile.
Investiția s-a ridicat la 170.000 de lei și s-a realizat cu fonduri europene, la care cei doi antreprenori au contribuit cu 20.000 de lei înainte de deschiderea din 2020.
„Avem șase căsuțe din lemn cu o capacitate de cazare de două persoane sau pentru familii, avem baie comună, parcare, internet gratuit, televiziune prin cablu, un foișor unde pot prepara mâncare și pot servi masa, loc de joacă, o piscină și șezlonguri. Este o zonă liniștită, lângă noi, la câteva sute de metri, sunt Ceile Sohodolului, care se și văd din curtea campingului. Cei care vor veni la Căsuțele dintre vii vor găsi aici multă liniște, aer curat, natura neatinsă de poluare, au posibilitatea să facă drumeții, să viziteze numeroase locuri fascinante și să se relaxeze!”, a mai spus Ana Maria Gîrlea pentru Economedia.
La nici 20 kilometri de municipiul Târgu-Jiu se află comuna Runcu, locul unde se află Cheile Sohodolului. Chiar în vecinătate, Ana Maria Gîrlea și Claudiu Breben au decis să înființeze o structură de cazare, Campingul „Căsuțele dintre vii”. Terenul pe care au fost construite căsuțele a fost moștenire de la bunici și era plantat cu vie, rugi de mure și pomi fructieri. Iar antreprenorii au păstrat și restaurat vechea pivniță specifică zonelor viticole, o căsuță din bârne de lemn vechi de peste 150 de ani, transformată acum în muzeu.
Pentru turiștii care caută liniștea e un loc ideal. Un mic rai, accesibil doar vara, dar Ana Maria Gîrlea spune că dacă ar fi să o ia de la capăt s-ar gândi de două ori.