Olanda prevede o penurie de alimente. „Moartea animalelor și a plantelor”

piata, legume, fructe, alimente, hrana, mancare

Regatul Țărilor de Jos – Olanda, una dintre cele mai bogate țări din Europa și din lume, estimează o penurie de alimente, peste războiul din Ucraina (Rusia și Ucraina sunt cei mai mari exportatori de cereale și îngrășăminte din UE) suprapunându-se o secetă extremă.

Asociația fermierilor, ZLTO, se teme că lipsa ploii din această primăvară ar putea duce la scăderea recoltei și la o penurie de alimente, relatează postul de televiziune NOS, citată de Euractiv.

Ucraina este responsabilă pentru o treime din producția mondială de cereale, iar exporturile au scăzut din cauza războiului Rusiei în Ucraina.

Fermierii olandezi au fost nevoiți să-și asume muncă suplimentară pentru a ține pasul cu producția, dar lipsa ploii a făcut dificilă germinarea semințelor.

„Nu putem scoate plantele în ghivece și semănate sau să le ținem în viață la începutul anului”, a spus Janus Scheepers, membru al consiliului ZLTO, relatează NOS.

Marți (3 mai), consiliul de apă din Delta Brabantse a implementat o interdicție de colectare a apei din șanțuri, pâraie și canale din cauza secetei – care, dacă va continua, va duce la penurie de alimente, precum și la moartea animalelor și a plantelor. „Dacă nu încep să crească acum, vom avea mult mai puține cereale în Țările de Jos. Și în toată Europa, pentru că seceta este destul de extinsă”, a spus Scheepers.

ZLTO reprezintă 12.000 de fermieri și horticultori din Zeeland, Noord-Brabant și Zuid-Gelderland.

sursa foto: Pexels.com

Comentarii

 1. “Animalele si planetele sunt de vina ca mor.”
  Daca le-am fi zis lucrurilor pe nume: “Lacomie”(Boala Cronica), “Poluare”(Efect Secundar al Lacomiei), si asta de cand sunau toti clopoteii, nu ajungeam in stadiul asta.
  Din pacate, inca se fac afirmatii de genul, in doi peri.
  Oricum, Europa e compromisa. E de plecat de aici vreo 10 ani minim. In tara, USL a capusit toate institutile de incompetenti corupti.
  Chiar traim intr-un Stat Esuat, perfect compromis. Vad ca cei pe care i-am votat pt. Parlamentul European sunt toti mucles.

  • Având în vedere că ai fost totuși la vot, crede-mă că ești paralel cu orice. Numai faptul că te-ai prezentat la vot te face complice la jaful și impostura generală din acest stat mafiot. Votul vostru legitimează faptele politicienilor, ănainte de a mă înjura, stai strâmb și judecă drept. Nu cumva am dreptate? Nu știai că pe cine se amestecă în tărâțe îl mănâncă porcii? Ce-ai căutat la vot? Ce sperai? De la cine? Nu te-ai prins că de fapt jocul se face la nivelul candidaților, deci nu contează nici votul vostru nici câștigătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *