One United va distribui dividende de aproape 76 milioane de lei. Compania estimează un profit net de 525,2 milioane de lei în 2024, în creștere cu 17% față de 2023

One United Properties Sursa foto: One United Properties

Acționarii One United Properties au aprobat joi plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane de lei pentru anul financiar 2023, cea de-a doua tranșă. Compania estimează că profitul net va ajunge la 525,2 milioane de lei în 2024, în creștere cu 17% față de 2023, cu o marjă netă anticipată de 30%.

Prima tranșă a dividendelor brute de 37,9 milioane de lei a fost aprobată în AGA din octombrie 2023 și a fost distribuită la 31 ianuarie 2024. Pentru AGA din aprilie 2024, Consiliul de Administrație a propus aprobarea celei de-a doua tranșe de 37,9 milioane de lei către acționari. După aprobarea din cadrul AGA, dividendul brut de 0,01 de lei per acțiune va fi plătit pe 15 iulie 2024. Politica de dividende a One United Properties include plata dividendelor de două ori pe an.

Pentru anul 2024 One United Properties vizează venituri consolidate de 1,7 miliarde de lei, în creștere cu 15% față de rezultatul din 2023, și un rezultat din activitatea operațională de 687,6 milioane de lei, o creștere cu 22% determinată de majorarea volumului de vânzări de proprietăți rezidențiale.

„Strategia ONE 2030 include o serie de obiective ambițioase, precum extinderea noastră în piața rezidențială din București, consolidarea poziției în sectorul de birouri și intrarea în industria ospitalității. Pe măsură ce ne dezvoltăm, suntem la fel de dedicați menținerii celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, asigurând transparență și integritate în toate activitățile noastre. Aceste elemente sunt vitale, deoarece vizează nu numai creșterea financiară, ci și expansiunea sustenabilă a poziției de lider a One United Properties”, a declarat Claudio Cisullo, Președintele Consiliului de Administrație al One United Properties.

În 2023, One United Properties a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 31%, ajungând la 1,5 miliarde de lei. Această creștere a fost stimulată de o piață rezidențială dinamică, cu vânzări care au crescut cu 47% față de anul precedent, ajungând la 1,1 miliarde de lei, și o creștere de 63% a veniturilor din chirii, care s-au ridicat la 128,4 milioane de lei. Profitul brut a atins 531,7 milioane de lei în 2023, marcând o creștere de 11% la nivel normalizat, comparativ cu anul anterior. Indicatorul loan-to-value brut a fost de 28% la sfârșitul anului 2023, în timp ce datoria netă a fost de 12% din activele totale de 5 miliarde de lei.

În AGA anuală, acționarii au ales și membrii Consiliului de Administrație – au reales membrii actuali ai Consiliului, Claudio Cisullo, Victor Căpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoș Manda, Marius Diaconu, Augusta Dragic, precum și un nou membru al Consiliului – Dirk Pahlke.

Compania vrea să finanțeze planurile de dezvoltare prin majorarea capitalului social, care va fi efectuată după ce va primi aprobare în AGA în vara anului 2024. Compania își propune să majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei, prin emiterea a 1.750.000.000 de acțiuni noi. Acțiunile vor fi oferite, respectând dreptul de preferință, tuturor acționarilor care dețin acțiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică data limită până la care un acționar trebuie să achiziționeze acțiuni pentru a avea drept de participare la majorarea capitalului social la valoare nominală, este 2 august 2024. Pentru a subscrie pentru o acțiune nouă, acționarii trebuie să dețină 2,1879186 drepturi de preferință.

Acționarii au aprobat și o potențială emisiune de obligațiuni de până la 300 de milioane de euro în următorii trei ani.

Andrei Diaconescu, One United Properties, a declarat recent pentru wall-street.ro că „Nicușor Dan ne-a făcut un bine prin suspendarea PUZ-urilor” și „a curățat o piață pentru noi”. „În opinia mea, ce a făcut Nicușor Dan a fost foarte bine. Practic, a oprit majoritatea dezvoltărilor haotice. Din punctul meu de vedere, (suspendarea PUZ-urilor – n.r.) este un subiect închis. S-a terminat. Nu mai poate fi folosit cu aceeași greutate. A fost un lucru bun pentru oraș. Orașul trebuie să se dezvolte mai frumos. Cei care întrețin subiectul o fac în mod artificial. Oricum, nu mai poți da înapoi ce s-a întâmplat”, a declarat Andrei Diaconescu.

Sursa foto: One United Properties

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *