OTE, despre vânzarea companiei de telefonie mobilă din România: Valorificăm toate opțiunile strategice

telekom

Privind cu optimism moderat spre viitor, șeful operatorului elen de telefonie OTE, M. Tsamaz, spune că OTE rămâne în stare de atenție maximă din cauza faptului că există un mediu macroeconomic incert în care persistă o criză sanitară în combinație cu provocări geopolitice. În acest context, Grupul a anunțat creșterea investițiilor la aproximativ 620 de milioane de euro, scrie Euro2Day, citată de Rador.

În cadrul unei teleconferințe în care a prezentat rezultatele financiare ale Grupului în primul trimestru al anului 2022, Tsamaz a răspuns la o întrebare legată de posibilitatea vânzării companiei de telefonie mobilă din România, precizând: „Valorificăm toate opțiunile strategice – dar nu avem nimic de anunțat. Obiectivul este ca activitatea de acolo să ajungă la ritmuri constante de creștere”.

De notat că în primul trimestru veniturile totale ale Telekom România Mobile s-au situat la 78,4 milioane de euro, în creștere cu 1,6% la nivel anual.

În ceea ce privește concurența, Tsamaz a subliniat că rămâne acerbă pe toate fronturile, adică atât în ceea ce privește telefonia mobilă și fixă, cât ​​și televiziunea. „Noi facem în mod constant oferte consumatorilor, cum ar fi dublarea vitezei și minute nelimitate, cum s-a anunțat astăzi pentru deținătorii de contracte de telefonie mobilă”, a mai spus  Tsamaz.

El a subliniat că acest lucru a dus la rezultate bune atât pentru pachetele de ​​telefonie, cât și pentru cele de televiziune, generând o creștere cu 10% a abonaților în decurs de un an.

Șeful grupului, Michalis Tsamaz, a mai subliniat că OTE va continua să depună eforturi sistematice pentru a limita costurile, dar și să realizeze investiții în infrastructura de rețea atât în ​​cea fixă, cât și în cea mobilă.Beneficiile totale acordate acționarilor pentru anul 2022 se vor ridica la 500 de milioane de euro și vor fi împărțite în mod egal printr-un dividend propus în valoare de 0,558 euro per acțiune și printr-un „Program de răscumpărare de acțiuni proprii”, în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *