Pierderi de miliarde pentru companiile americane, după aprecierea dolarului la cel mai înalt nivel din 2002

dolari-lincoln-bani sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Aprecierea dolarului la cel mai înalt nivel din 2002 a dus la pierderi de miliarde pentru companiile americane, de la producătorii de detergenţi la aplicaţiile de întâlniri în acest an, relatează Financial Times, citat de News.ro.

Pe măsură ce creşterea profiturilor începe să încetinească, pentru unele companii impactul suplimentar al monedei mai puternice va însemna diferenţa între extindere şi restrângere pentru restul anului.

Indicele Goldman Sachs al companiilor americane cu expunere internaţională mare a scăzut de două ori mai mult decât indicele companiilor ale căror operaţiuni sunt în mare parte interne, cu aproximativ 15% şi, respectiv, 7% în acest an.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Prin comparaţie, indicele expus la nivel internaţional a crescut cu aproximativ 27% anul trecut, faţă de 30% pentru cel concentrat pe ţară.

În 2020 şi 2019, indicele internaţional a depăşit indicele intern.

Efectele valutare, în mare parte atribuite dolarului, ar urma să reducă cu aproximativ 40 de miliarde de dolari profiturile companiilor nord-americane, în prima jumătate a acestui an, potrivit companiei de tehnologie financiară Kyriba.

În prima jumătate a anului trecut impactul valutar a fost de aproximativ 8 miliarde de dolari.

Un dolar puternic afectează veniturile companiilor cu afaceri internaţionale mari prin reducerea valorii câştigurilor lor din străinătate şi făcând produsele lor mai puţin competitive faţă de cele ale companiilor locale concurente.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Deşi inflaţia din SUA a accelerat la maxime ale ultimilor 40 de ani, dolarul a atins în acest an cel mai ridicat nivel din 2002, fiind în creştere cu aproximativ 9% în acest an, ca urmare a creşterii ratelor dobânzilor şi a performanţelor economice mai bune în SUA decât ale altor state din G10.

O creştere economică mai rapidă în SUA decât în ​​alte părţi a însemnat, de asemenea, venituri reduse pentru companiile cu expunere internaţională mare.

În această lună, Microsoft a devenit cea mai importantă companie care a învinuit mişcările valutare pentru un avertisment de profit, reducând previziunile privind veniturile cu 460 de milioane de dolari la mai puţin de şase săptămâni după emiterea de previziuni optimiste.

Bret Taylor, co-director general al Salesforce, a declarat luna trecută că efectul negativ al cursului valutar este ”fără precedent” pentru companie, care şi-a dublat prognoza de impact valutar pe întregul an la 600 de milioane de dolari.

Retailerul TJX şi-a redus estimarea veniturilor cu 700 de milioane de dolari, în timp ce marca de îmbrăcăminte Guess a spus că ”valutele ar fi diferenţa dintre aşteptările noastre actuale de contracţie a profitului operaţional faţă de creşterea modestă a profitului operaţional”.

Aprecierea dolarului a fost determinată de dobânzile mai mari, precum şi de redresarea economică mai rapidă a SUA, după recesiunea de la începutul pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, ambele fenomene s-ar putea schimba.

Deşi Rezerva Federală şi-a înăsprit politica monetară mai repede decât multe alte bănci centrale, acest lucru va începe să se schimbe atunci când Banca Centrală Europeană (BCE) va majora dobânzile în iulie.

Creşterea în SUA începe, de asemenea, să încetinească şi va încetini şi mai mult pe măsură ce Fed va creşte dobânzile.

 

Comentarii

  1. “Paradoxul Capitalismului” . Poate ca ar trebui sa scrieti un articol de minim o ora(reading time), in care sa explicati cum e posibil asa ceva … Scurt/22 : Prea mult ‘outsourcing’, prea multe pacanele, dar poate ma insel si citesc si eu un articol din care-mi place(lung si bun) @.ro.

    Pe aici, numai frectii la picior de lemn pt. oameni care deja la ora asta au glicemia mult prea ridicata … Cafea, Zahar, Stres, ca un incepator la scoala de soferi cu pancreasul(ambreiajul) …

    Sincer, nu stiu ce mai scriu in pustietatea asta. As fi scris pe G4Media, dar e plin de prosti acolo(probabil aceiasi prosti + altii ‘fresh’), e cauza pierduta orice sectie de comentarii care permite ‘anonimatul’. Asa, daca-i pui sa-si arate fatzuca c-un bind pe-un profil de Fb(aici va parasesc), se schimba lucrurile, nu mai sunt asa ‘venali’ .

    Fie. Economedia, v-am lasat aici idei destepte, carti, ponturi, tot ce va trebuie ca sa ajungeti un site mai demn si mai cu impact(ca sa scriem povesti doar pt. cei care deja-s de acord cu ele dar se plictisesc…), focalizati-va pe munca lui “Joseph Stiglitz”, ca e cel mai bun si cel mai ‘sane’ dintre toti si cu cea mai mare dreptate. Restul e Escrocherie.

    Nu doar in Romania e mentalitatea “Hotul neprins e negustor cinstit” + ca aici toti stau si se uita cu tremurici … Are legatura cu ce v-am zis la comentariul despre AI-ul Google, dar acolo e doar un ‘glimpse’ despre ce e de fapt vorba …

    Oricum, Adevarul e periculos, stiu toate Serviciile. Si mai nou, am ajuns la concluzia ca Filosofia in sine, daca studiezi doar crema ei … Concluziile Camus – Ernest Becker, un pic retusate …

    (Universul poate fi inteles, nu e nimic absurd, insa sa faci abstractie de orice inseamna ‘dogma’/cultura, e cu adevarat periculos, in special pt. o societate de primate inca guvernate de instincte/impulsuri/frici)

    V-am lasat, pt. ca omul mai are si-o viata. O sa fac tot posibilul sa evit ‘.ro’-ul , pt. ca-s satul …

    Oricum, cat timp n-aveti puterea sa va confruntati existenta pt. a va confrunta existenta, ramaneti mici si nesemnificativi.

    E, intr-adevar, complicat sa fii o masina de procesat viitorul cand ai atata DATA si mai e si atat de corupta/fragmentata … Bine, cam tot ce misca poate fi factorizat si aici e cheia … Universul, in sine, respecta niste Legi Inviolabile, in principal, bazate pe Simetrie si de aici poate fi intotdeauna plecat … Oamenii nu sunt tocmai diferiti, oamenii sunt separati …

    A zis Socrate ca Virtutea e Excelenta si asta-i Scopul si Samanta Fericirii, dar cum facem sa nu mai fie un ‘Game Theory’ ? Poate ca ar trebui atacat masiv tot ce inseamna ‘Status Game’, intr-un mod pur intelectual, practic sa le fie rusine bogatior a se mai etala si pe urma vedem ce ramane, dupa ce nu s-or mai catara toti pe-o scara care duce nicaieri … Doar Energia Potentiala face legea acolo …

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.