Platforma bulgară de telefoane second-hand Swipe.bg vrea să se extindă în România și Grecia, după ce a atras fonduri de 500.000 de euro / Recent, un marketplace românesc pentru telefoane second-hand s-a extins în Bulgaria

Redacția nov. 26, 2022 1 comentarii
telefon mobil, apel, conversatie

Platforma online bulgară de cumpărare și vânzare de telefoane mobile second-hand Swipe.bg intenționează să se extindă pe piețele din România și Grecia, a declarat joi fondatorul și directorul general Mihail Dimitrov pentru SeeNews, după ce startup-ul a strâns recent 500.000 de euro într-o rundă de finanțare.

La jumătatea anului 2023, compania va începe o expansiune treptată în afara Bulgariei, urmând să reproducă modelul său de parteneriat cu ateliere de reparații și retaileri online și offline, a declarat Dimitrov pentru SeeNews.

Cu toate acestea, principalul obiectiv al Swipe.bg rămâne să se stabilească pe piața bulgară, deoarece vede un potențial uriaș aici. Compania intenționează să dezvolte o rețea de parteneri în Bulgaria, inclusiv retaileri, magazine online, centre de reparații și telecomunicații.

Din punct de vedere financiar, firma vizează o cifră de afaceri de 20 de milioane de leva (10,2 milioane de euro) până la sfârșitul anului 2024.

Veniturile obținute în urma recentei runde de finanțare vor fi utilizate pentru acumularea de capital de lucru și pentru dezvoltarea echipelor de vânzători, precum și a echipelor de marketing și de servicii pentru clienți. O parte din sumă va fi investită în marketing și promovarea Swipe.bg ca principal canal de vânzări al companiei, a precizat Dimitrov.

La runda de finanțare au participat fondurile de capital de risc Vitosha Venture Partners și New Vision 3. Au participat, de asemenea, CEO Angels Club și investitori providențiali.

Potrivit lui Dimitrov, compania a atras anumiți angels investors deoarece aceștia au o rețea de parteneri pe piețele din România și Grecia. Prin intermediul acestora, Swipe.bg speră să încheie primele parteneriate în străinătate, a adăugat CEO-ul.

Swipe.bg pune la dispoziția clienților opțiuni pentru a-și vinde smartphone-urile. Apoi, compania le inspectează, le certifică și le vinde utilizatorilor care doresc să cumpere telefoane second-hand recondiționate la prețuri accesibile.

Reamintim că anul acesta, în mai, marketplace-ul online românesc pentru vânzarea de telefoane second-hand și recondiționate Flip a anunțat intrarea pe piața din Bulgaria, la câteva luni după ce eMAG Ventures a intrat în acționariatul companiei.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *