Platformele de rezervări online câștigă teren pe piața turismului din UE. Eurostat: Oaspeții au petrecut 153 de milioane de nopți în unități rezervate prin intermediul Airbnb și a platformelor similare în T2, o creștere de 15%

airbnb foto Sursa foto: Pexels

În al doilea trimestru al anului 2023, oaspeții au petrecut aproape 153 de milioane de nopți în unități de cazare închiriate pe termen scurt în UE, rezervate prin intermediul Airbnb, Booking, Expedia Group sau TripAdvisor, arată datele publicate de Eurostat, biroul statistic al UE. Acest lucru corespunde unei creșteri de 15,8% față de aceeași perioadă din 2022.

Cu această valoare, turismul pe platforme continuă să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei și să stabilească noi valori record lunare: în aprilie, 46,7 milioane de nopți au fost petrecute în cazări rezervate prin intermediul platformelor online, ceea ce indică o creștere de 19,5% în comparație cu aprilie 2022. În mai, acest număr a crescut la 47,6 milioane de nopți (+22,6% față de mai 2022), iar în iunie, totalul a fost de 58,7 milioane (+8,4% față de iunie 2022).

Destinațiile alpine de iarnă au fost populare în primul trimestru al anului 2023
În timp ce destinațiile tradiționale de vacanță de coastă rămân populare pe tot parcursul anului, alte regiuni cu o sezonalitate mai pronunțată apar în top 20 în lunile de iarnă din 2023. Cele mai populare regiuni pentru cazările de închiriat pe termen scurt rezervate prin intermediul platformelor online în primul trimestru al anului 2023 au fost Rhône-Alpes din Franța (5,2 milioane de nopți) și regiunile spaniole Canarias (5,0 milioane) și Andalucía (4,3 milioane). Regiunile dependente de turismul de iarnă, precum Tirol din Austria (1,9 milioane), au apărut, de asemenea, în fruntea listei.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În topul primelor 20 de regiuni, Franța și Spania au avut cinci regiuni, Italia și Portugalia trei, Austria două, în timp ce Polonia și Ungaria au avut câte una.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: