Măsura impozitului progresiv nu poate fi introdus[ până când statul român nu finalizează procesul de digitalizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat premierul Marcel Ciolacu, citat de News.ro. „Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă va fi făcută o revenire la adevărata taxă unică care să fie unică, de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă. Nu vă ascund că eu sunt unul dintre susţinătorii impozitării progresive”, a adăugat şeful Executivului.
„În primul rând, după ce îşi termină statul român restanţa de a digitaliza ANAF. Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă va fi făcută o revenire la adevărata taxă unică care să fie unică, de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă. Nu vă ascund că eu sunt unul dintre susţinătorii impozitării progresive”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Ploieşti, după vizita la fabrica Coca-Cola, de când ar putea România să aibă un impozit progresiv.
Chestionat dacă banii primiţi de ţara noastreă de la UE ar putea fi în pericol, premierul a răspuns: „Nu. Pericolul cel mai mare a fost, în primul şi în primul rând, să plătim o amendă de 0,5 din PIB pentru că ar exista posibilitatea să nu respectăm acordul asumat de stat de 4,4 în ceea ce priveşte deficitul”.
„Acest lucru este depăşit total, după discuţiile avute cu Comisia Europeană, cu tehnicul şi cu doamna preşedintă a Comisiei Europene. Deci, din punctul meu de vedere, ne îndreptăm către o normalitate şi e bine să ne concentrăm ce avem fiecare de făcut. Eu ştiu foarte bine, şi după întâlnire cu FMI, şi cu tehnicul de la Comisia Europeană, şi cu preşedinta Comisiei, şi cu ministrul de Finanţe, şi cu experţii de la BNR, ştiu foarte bine ce am de făcut, după ce legea va fi promulgată”, a completat Ciolacu.