Președintele Salvadorului vrea să construiască un spital veterinar cu banii obținuți după aprecierea recentă a bitcoinului

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, care a făcut din bitcoin a doua monedă oficială a țării, a anunțat sâmbătă că surplusul fondului de garanție obținut după aprecierea recentă a criptomonedei va fi utilizat pentru construirea unui spital veterinar, scrie boursorama.com.

Criptomoneda, devenită monedă oficială alături de dolar în 7 septembrie, este garantată de un fond de 150 de milioane de dolari.

“Cum valoarea bitcoin a urcat”, a explicat Bukele pe Twitter, acest fond are acum un “surplus” de patru milioane de dolari.

Această sumă va fi alocată parțial pentru construirea unui spital veterinar.

“Bitcoinul este bun pentru animalele de companie”, a concluzionat președintele.

Guvernul a justificat instaurarea bitcoin ca monedă legală de plată prin posibilitatea de a reduce costurile de transer a sumelor trimise în țară de cei trei milioane de cetățeni care muncesc în străinătate – dintre care 2,5 milioane în Statele Unite – și care reprezintă 22% din PIB.

Aceste taxe ar reprezenta, potrivit guvernului, circa 400 de milioane de dolari pe an.

Decizia a fost însă prost primită de populație, care nu are încredere în criptomonede, în timp ce instanțele economice mondiale se tem că sistemul va întări inegalitățile din țară.

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.