Prețul Bitcoin a scăzut sâmbătă sub 20.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2020

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown sursa foto: Pexels

Prețul Bitcoin a scăzut sâmbătă sub 20.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2020, pe fondul unui colaps mai amplu al pieței, determinat de creșterea ratelor dobânzilor, inflație și incertitudinea economică stimulată de războiul din Ucraina, transmite nytimes.com.

Cea mai populară criptomonedă a ajuns chiar la sub 19.000 de dolari la un moment dat sâmbătă, iar căderea continuă de câteva luni. Căderea sa a fost accelerată în ultimele săptămâni de prăbușirea a două proiecte majore de criptomonede, Terra-Luna și Celsius, în timp ce îndoielile cu privire la stabilitatea pieței de criptomonede în ansamblu se răspândeau. Bitcoin a pierdut aproximativ 900 de miliarde de dolari față de momentul de vârf din noiembrie.

Vânzările drastice arată cât de conectate și complexe au devenit piețele de criptomonede în ultimii ani, a spus R.A. Farrokhnia, profesor la Columbia Business School, specializat în tehnologie financiară. Pe măsură ce investitorii fug către active mai puțin riscante, „acest lucru creează un efect de cascadă pe lângă efectul de contagiune”, a spus el.

Investițiile în Bitcoin și alte criptomonede au crescut în timpul pandemiei, alături de alte pariuri riscante pe active precum „stocuri meme”, obiecte de colecție, inclusiv adidași și cărți de tranzacționare, precum și artă digitală și media cunoscute sub numele de jetoane nefungibile sau NFT.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *