Prețul petrolului a scăzut luni din cauza îngrijărilor legate de redresarea economică a Chinei 

Redacția aug. 14, 2023 0 comentarii
petrol

Prețul petrolului a scăzut luni cu aproximativ 1%, ca urmare a îngrijorărilor legate de redresarea economică șovăitoare a Chinei și de întărirea dolarului, după șapte săptămâni de creșteri determinate de reducerea ofertei ca urmare a reducerilor OPEC+, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 93 de cenți, sau aproximativ 1,1%, la 86,46 dolari pe baril, la ora 1237 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,03 dolari, sau aproximativ 1,2%, la 82,81 dolari pe baril.

„Petrolul se află de ceva timp în teritoriu de supracumpărare, sfidând așteptările privind o corecție. S-a concentrat în mod singular pe optimismul economic din SUA, excluzând vânturile tot mai puternice care suflă în zona euro și în China”, a declarat Vandana Hari, fondator al furnizorului de analiză a pieței petroliere Vanda Insights.

„O reechilibrare ar fi trebuit să aibă loc, dar s-ar putea să fie nevoie de o verificare a realității pe piețele din Statele Unite”, a spus ea.

Redresarea economică lentă a Chinei și un dolar american mai puternic ar putea deprima prețurile, dar OPEC+ a indicat că va face tot ce este necesar pentru a restrânge oferta și a stabiliza piețele, a declarat analistul Tina Teng de la CMC Markets.

Indicele dolarului american (.DXY) și-a extins câștigurile după ce o creștere ușor mai mare a prețurilor de producție din SUA în luna iulie a ridicat randamentele titlurilor de trezorerie, în ciuda așteptărilor că Rezerva Federală se află la sfârșitul perioadei de majorare a ratelor dobânzilor.

Un dolar mai puternic presează cererea de petrol, făcând ca marfa să fie mai scumpă pentru cumpărătorii care dețin alte monede.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *