Prețul petrolului scade după datele economice dezamăgitoare din China

petrol, sonda Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

Prețul petrolului a scăzut puternic luni, după ce datele privind consumul și producția industrială din China au generat temeri că cel mai mare importator de țiței din lume va înregistra o încetinire a consumului, potrivit Le Figaro.

La ora 09:20 GMT, barilul de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în octombrie era în scădere cu 3,26%, la 94,94 dolari. Cotația americană West Texas Intermediate (WTI) pentru livrare în septembrie a scăzut cu 3,63%, la 88,65 dolari.

În iulie, vânzările cu amănuntul și producția industrială din China au încetinit în mod neașteptat, în condițiile în care o revenire a Covid-19 și o criză imobiliară au afectat puternic activitatea.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Slăbiciunea economiei chineze „cântărește asupra petrolului și există puține șanse de revenire pe termen scurt”, a declarat Bjarne Schieldrop, analist la SEB. El consideră că este „destul de clar că cererea slabă din China explică scăderea prețurilor petrolului din iunie”.

Prețurile au scăzut cu peste 20% de la începutul lunii iunie.

Piețele urmăresc, de asemenea, negocierile privind acordul nuclear iranian, care ar putea duce la încetarea sancțiunilor pentru acest membru cheie al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec). Obstacolele rămân, iar Iranul caută „asigurări” în anumite puncte, potrivit unui diplomat citat de agenția oficială Irna.

„Atâta timp cât nu se semnează un acord, nimic nu ar trebui să fie luat ca sigur”, a avertizat Craig Erlam, analist olandez, care prevede că presiunea asupra prețului petrolului se va intensifica dacă negocierile vor reuși.

După ce au crescut la începutul anului, pe măsură ce cererea a crescut odată cu sfârșitul carantinelor și începutul invaziei Rusiei în Ucraina, prețurile au scăzut cu peste 20% de la începutul lunii iunie. Creșterea prețurilor de la începutul anului a permis gigantului petrolier saudit Aramco să înregistreze un profit record de 48,4 miliarde de dolari în al doilea trimestru.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: