Preţurile petrolului au crescut cu circa 2%, după ce Congresul Statelor Unite a adoptat acordul privind plafonul datoriilor

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au crescut vineri cu aproximativ 2%, după ce Congresul SUA a adoptat un acord privind plafonul datoriilor care a evitat intrarea în incapacitate de plată a guvernului american, iar datele privind locurile de muncă au alimentat speranţa unei posibile pauze a creşterii ratelor dobânzilor, înaintea reuniunii OPEC şi a aliaţilor săi din acest weekend, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,36 dolari, sau cu 1,8%, la 75,64 dolari, cel mai ridicat nivel de închidere după 26 mai.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,28 dolari sau cu 1,85 dolari, la 71,38 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel consemnat la închiderea tranzacţiilor după 29 mai.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Pentru această săptămână, ambele contracte au scăzut cu aproximativ 2%, consemnândre primele pierderi săptămânaledin ultimele trei săptămâni.

Senatul SUA a aprobat un acord de suspendare a limitei plafonului datoriei de 31,4 miliarde de dolari a guvernului SUA, împiedicând un default suveran care ar fi zguduit pieţele financiare.

Ocuparea forţei de muncă din SUA a crescut peste aşteptări în luna mai, dar o moderare a salariilor ar putea permite Rezervei Federale din SUA să evite o creştere a ratei dobânzii cheie luna aceasta, pentru prima dată în mai mult de un an.

Ratele mai mari ale dobânzilor pot încetini economia şi pot reduce cererea de petrol.

Comercianţii de petrol şi-au îndreptat atenţia către reuniunea din 4 iunie a OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a aliaţilor săi, inclusiv Rusia.

Grupul a anunţat în aprilie o reducere surprinzătoare de 1,16 milioane de barili pe zi a producţiei, dar câştigurile de preţ din această măsură au fost şterse odată cu tranzacţionarea ţiţeiului sub nivelurile anterioare tăierii.

Surse au declarat pentru Reuters că este puţin probabil ca OPEC+ să anunţe noi reduceri de producţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: