Preţurile petrolului au crescut luni, după ce principalii exportatori au anunţat reduceri ale livrărilor pentru luna august

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au crescut luni, după ce principalii exportatori, Arabia Saudită şi Rusia, au anunţat reduceri ale livrărilor pentru luna august, ceea ce a determinat preţurile să revină în urma pierderilor timpurii provocate de îngrijorările legate de încetinirea economiei globale şi de posibile creşteri ale ratelor dobânzilor din SUA, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Arabia Saudită a anunţat luni că îşi va extinde reducerea voluntară a producţiei, de un milion de barili pe zi (bpd), cu încă o lună, pentru a include luna august, a anunţat agenţia de presă de stat. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 0,6%, sau cu 43 de cenţi, la 75,84 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 0,6%, sau cu 39 de cenţi, la 71,03 dolari pe baril.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

La începutul lunii, preţurile au fost mai scăzute, după ce sondajele în rândul oamenilor de afaceri au arătat că activitatea globală a fabricilor a scăzut în iunie, deoarece cererea lentă din China şi din Europa a înrăutăţit perspectivele pentru exportatori.

”Petrolul se confruntă cu factori economici contrari, iar piaţa încearcă să înţeleagă ce înseamnă reducerile suplimentare de ţiţei în acest context”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Rusia, căutând să reducă aprovizionarea globală cu ţiţei şi să crească preţurile în comun cu Arabia Saudită, va reduce exporturile de petrol cu 500.000 bpd în august, a declarat viceprim-ministrul Alexander Novak.

Reducerile se ridică la 1,5% din oferta globală şi duc totalul promis de producătorii de petrol OPEC+ la 5,16 milioane bpd.

Riadul şi Moscova au încercat să susţină preţurile.

Preţul petrolului Brent a scăzut de la 113 de dolari pe baril în urmă cu un an, afectat de îngrijorările legate de o încetinire economică şi de aprovizionare ample.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: