Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, la minimele mai multor săptămâni

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, la minimele mai multor săptămâni, deoarece analiştii au evidenţiat creşterea ofertei globale şi îngrijorările cu privire la creşterea cererii chiar înaintea datelor cheie despre inflaţie şi a unei reuniuni a Rezervei Federale din SUA, de la sfârşitul acestei săptămâni, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,49 dolari, sau cu 3,3%, la 72,30 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate au scăzut cu 2,61 dolari, sau cu 3,7%, la 67,56 dolari pe baril.

Goldman Sachs şi-a redus previziunile privind preţul petrolului ca urmare a livrărilor peste aşteptări din Rusia şi Iran.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Preţul anticipat de băncă pentru decembrie este acum la 86 de dolari pe baril în cazul Brent, în scădere de la 95 de dolari, şi la 81 de dolari pe baril pentru WTI, în scădere de la 89 de dolari.

”Goldman, care a capitulat cu privire la prognoza optimistă a preţurilor, pare să fi fost catalizatorul care declanşat astăzi vânzările”, a declarat analistul Kpler Matt Smith.

Revizuirea vine la începutul unei săptămâni aglomerate pentru Rezerva Federală din SUA, care se întruneşte miercuri şi este de aşteptat să lase ratele dobânzilor neschimbate pentru această lună.

Cu toate acestea, investitorii sunt îngrijoraţi de faptul că creşterile dobânzilorr ar putea fi reluate luna viitoare, a declarat analistul UBS Robert Yawger.

Creşterile de dobânzi ale Fed au întărit dolarul, făcând mărfurile denominate în moneda americană mai scumpe pentru deţinătorii de alte valute şi influenţând preţurile.

De asemenea, cererea de petrol nu a arătat încă semnele unei redresări puternice în China, principalul importator de ţiţei şi produse rafinate.

Acest lucru poate duce la revizuiri în scădere ale previziunilor privind cererea ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi Agenţiei Internaţionale pentru Energie, care vor publica marţi actualizări lunare ale pieţei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: