Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2%, după datele neașteptat de bune de pe piața muncii din SUA

Redacția feb. 4, 2023 0 comentarii
petrol

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2%, într-o sesiune volatilă, după ce datele neaşteptat de puternice privind locurile de muncă din SUA au ridicat îngrijorări cu privire la ratele mai mari ale dobânzilor şi pe măsură ce investitorii au căutat mai multă claritate cu privire la iminentul embargo al UE asupra produselor rafinate ruseşti, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,98 dolari, sau cu 2,4%, la 80,19 dolari pe baril, după ce au crescut în timpul tranzacţiilor la un maxim al sesiunii de 84,20 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,97 dolari, sau cu 2,6%, la 73,91 dolari pe baril, crescând anterior la 78,00 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a înregistrat o scădere de 7,4% în această săptămână, în timp ce WTI a coborât cu 7,1%.

Creşterea numărului locurilor de muncă din SUA a accelerat brusc în ianuarie, pe fondul unei pieţe a muncii rezistente, dar o moderare suplimentară a câştigurilor salariale ar trebui să ofere Rezervei Federale un oarecare confort în lupta împotriva inflaţiei.

”Piaţa nu poate decide dacă ar trebui să fie îngrijorată de o recesiune sau mai îngrijorată că Rezerva Federală este agresivă cu ratele dobânzilor”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *