Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3%

Redacția oct. 15, 2022 0 comentarii
petrol 1

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3%, deoarece temerile legate de recesiunea globală şi cererea slabă de petrol, în special în China, au depăşit sprijinul oferit de reducerea semnificativă a ţintei de producţie OPEC+, scrie News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,94 dolari, sau cu 3,1%, până la 91,63 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,50 dolari sau cu 3,9%, până la 85,61 dolari pe baril.

Contractele Brent şi WTI au oscilat între teritoriu pozitiv şi negativ o mare parte a zilei de vineri, dar au scăzut pe ansamblul săptămânii cu 6,4%, respectiv cu 7,6%.

Inflaţia de bază din SUA a înregistrat cea mai mare creştere anuală din ultimii 40 de ani, întărind opinia conform căreia ratele dobânzilor vor rămâne ridicate pentru mai mult timp, cu riscul unei recesiuni globale.

Următoarea decizie privind rata dobânzii din SUA va avea loc pe 1-2 noiembrie.

Încrederea consumatorilor din SUA a continuat să se îmbunătăţească în mod constant în octombrie, dar aşteptările inflaţioniste ale gospodăriilor s-au deteriorat puţin, a arătat un sondaj. Îmbunătăţirea încrederii consumatorilor ”este privită ca fiind negativă, deoarece înseamnă că Fed trebuie să reducă încrederea consumatorilor şi să încetinească mai mult economia, iar asta a cauzat o apreciere a dolarului şi o presiune descendentă pe piaţa petrolului”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group din Chicago.

Indicele dolarului american a crescut vineri cu aproximativ 0,8%. Un dolar mai puternic reduce cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *