Preţurile petrolului au scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa, care riscă să încetinească redresarea economică, în timp ce investirii analizează şi posibilitatea ca marile economii ale lumii să folosească o parte din rezervele strategice de ţiţei pentru a tempera preţurile, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Contractele pentru petrolului Brent cu livrare în ianuarie au scăzut cu 2,8%, la 79 de dolari pe baril, în timp ce contractele pentru petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în decembrie, a coborât cu 3,2%, la 76,47 dolari pe baril, în ultima zi de tranzacţionare. Petrolul Brent a închis la cel mai redus nivel atins din 30 septembrie, iar petrolul WTI la cel mai redus nivel înregistrat din 1 octombrie.
Petrolul WTI cu livrare în ianuarie a scăzut cu 2,8%, la 76,24 dolari pe baril.
Ambii indici au consemnat al patrulea declin săptămânal consecutiv, pentru prima oară din martie 2020.
Piaţa a fost influenţată negativ de ştirile legate de noile măsuri de carantină adoptate în Europa din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19.
Austria a devenit prima ţară din vestul Europei care a anunţat reimpunerea carantinei complete din cauza noului coronavirus, în această toamnă.
Germania, cea mai mare economie din Europa, a avertizat că ar putea fi, de asemenea, nevoită să treacă la o carantină completă.