Prețurile petrolului scad, în timp ce investitorii așteaptă ca Arabia Saudită să crească producția de petrol

Redacția iun. 2, 2022 0 comentarii
platforma maritima gaz petrol offshore sursa: captura youtube

Prețurile petrolului au scăzut joi, în condițiile în care investitorii s-au bucurat de un recul recent înainte de o întâlnire a producătorilor cheie mai târziu în cursul zilei, cu unele speculații că Arabia Saudită ar putea crește producția de petrol ca răspuns la cerințele Statelor Unite, scrie Reuters.

Țițeiul Brent a scăzut cu 2,07 dolari, sau 1,8%, la 114,22 dolari pe baril, după ce a crescut cu 0,6% în ziua precedentă. Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,21 dolari, sau 1,9%, la 113,05 dolari pe baril, după o creștere de 0,5% miercuri.

Valorile de referință au crescut de câteva săptămâni deoarece exporturile rusești au fost strânse de sancțiunile UE și SUA împotriva Moscovei din cauza invadării Ucrainei, acțiuni pe care Rusia le numește o „operațiune specială”.

Arabia Saudită este pregătită să-și crească producția de petrol dacă producția Rusiei va scădea substanțial din cauza sancțiunilor occidentale impuse acesteia, a informat miercuri Financial Times, potrivit unor surse. Creșterile de producție programate pentru septembrie vor fi anticipate în iulie și august.

Cu toate acestea, alții se așteaptă ca OPEC+ (o grupare a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol -OPEC) și producătorii aliați asociați, inclusiv Rusia – să-și mențină politica de producție neschimbată.

Wall Street Journal a raportat marți că unii membri OPEC iau în considerare suspendarea Rusiei din planul de producție convenit, pentru a permite altor producători să pompeze semnificativ mai mult țiței, așa cum au solicitat Statele Unite și țările europene.

sursa foto: Captură Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *