Primarul General, Nicușor Dan : montarea tablierului metalic la Pasajul Doamna Ghica durează până în decembrie sau ianuarie

Nicusor Dan, primar general

Pasajul de la Doamna Ghica din sectorul 2 al Capitalei nu poate fi deschis circulației până la sfârșitul anului, montarea tablierului metalic urmând să dureze până în decembrie sau ianuarie, a anunțat, duminică, într-un interviu la Digi24, Primarul General, Nicușor Dan. Practic, după trei ani de la deschiderea șantierului, pasajul suprateran ar urma să fie inaugurat de-abia în aprilie-mai 2023, după așternerea straturilor asfaltice și efectuarea testelor de rezistență statice și dinamice. Primele componente ale tablierului metalic au fost livrate pe șantier pe 3 septembrie ( detalii aici).

,,Există un contract cu o firmă din Italia, vor fi cam 100 de transporturi pentru a aduce tablierul metalic, deocamdată pe șantier au venit trei-patru transporturi. Probabil că vom avea structura metalică (n. r tablierul montat undeva în decembrie-ianuarie). Încă de acum un an, situația la sol este exact ca înainte de a începe șantierul. Ce nu s-a realizat încă este podul. Când am preluat mandatul, dincolo de faptul că nu erau bani, nimeni nu avea încredere să lucreze cu noi, nu erau făcute nici bretelele de la sol, lucru pe care l-am făcut acum” a transmis Nicușor Dan. Afirmațiile Primarului General nu sunt corecte, pe strada Doamna Ghica și pe șoseaua Petricani carosabilul este vălurit, canalele nu sunt la nivelul carosabilului, iar pe sensul spre Delfinului-Pantelimon este deschisă o singură bandă.

Pe de altă parte, fostul Primar General, Gabriela Firea susține că, în mandatul său era deja atribuit contractul pentru tablierul metalic unei firme din Români : ,,Cât privește partea metalică a pasajul, care este acum material bun pentru selfie-uri și live-uri din șantier, realitatea este cu totul alta! Când au venit dânșii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească și sunt dovezi în acest sens. Au renunțat la acel contract și la bucățile deja asamblate în fabrică pentru un nou producător din Italia. Ce ar mai fi țipat dacă pe vremea mea s-ar fi construit tablierul în altă țară! Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că știu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect și ce delăsare a fost după. Știu și bucureștenii cum s-a muncit până noaptea târziu, cu eforturi financiare mari, și câte luni s-a stat după ce a ajuns Nicușor Dan primar.”

Achiziția tablierului metalic (aprox. 22 milioane lei) s-a făcut la a treia licitație (detalii aici).

Alte două pasaje supraterane sunt în lucru în București : pasajul Pallady, la intrarea pe Autostrada Soarelui în sectorul 3 și Pasajul Metalurgiei în sect. 4 care va fi deschis în primăvara 2023.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.