Producătorii de carne, cea mai recentă victimă a piraţilor cibernetici

Atac ransomware Sursa foto: Pixabay

Grupul brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, a devenit cea mai recentă victimă a piraţilor cibernetici, ceea ce reprezintă o nouă ameninţare la adresa securităţii alimentare mondiale deja afectată de pandemia de Covid-19, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

JBS a informat că a fost nevoit să-şi închidă reţelele de computere din America de Nord şi Australia după ce duminică a detectat un atac organizat al piraţilor cibernetici asupra unora dintre serverele sale. Fără a oferi alte detalii cu privire la funcţionarea facilităţilor sale, JBS a estimat că acest incident ar putea întârzia anumite tranzacţii cu clienţii şi furnizorii săi.

“JBS USA a descoperit că a fost vizată de un atac cibernetic organizat care a afectat mai multe servere din sistemul său informatic din America de Nord şi Australia”, a informat compania, fără a preciza natura atacului. JBS a precizat că serverele de backup nu au fost afectate, iar compania lucrează în mod activ la restabilirea sistemelor în cel mai scurt timp posibil.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Companiile multinaţionale sunt în mod frecvent ţinta atacurilor cibernetice. Un atac de acest tip a vizat la începutul lunii mai compania americană Colonial Pipeline, care deţine cea mai importantă reţea de conducte petroliere din SUA.

JBS are facilităţi de producţie în 20 de ţări. Uzinele din Australia şi Noua Zeelandă sunt responsabile pentru 4% din veniturile companiei, în timp ce operaţiunile din SUA şi Canada generează 50%, respectiv 3% din cifra de afaceri. Grupul brazilian are operaţiuni şi în America de Sud şi Europa.

Atacul care a vizat JBS a avut loc într-un moment în care industria mondială a cărnii se confruntă în continuare cu efectele pandemiei de Covid-19, după ce restricţiile de anul trecut au dus la închiderea unor uzine şi perturbarea livrărilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: