Producătorul elvețian de aparatură medicală Hamilton Central Europe va deschide un hub de dezvoltare software la Timișoara, în luna mai a acestui an

angajati, munca, birou, companii Sursă foto: Unsplash

Producătorul elvețian de aparatură medicală Hamilton Central Europe va deschide în luna mai, la Timişoara, un hub de dezvoltare software, specializat în dezvoltarea platformelor automate în manipularea lichidelor, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Compania transmite că hub-ul va fi localizat în centrul de afaceri Iulius Town şi va contribui la soluţiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

Hamilton Central Europe şi-a început activitatea în România în 2013, devenind a doua ţară din Europa, după Elveţia, unde are activităţi de producţie şi este singura companie din România specializată în producţia de seringi microlitrice. În prezent, în fabrica din Timiş, Hamilton Central Europe produce instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză şi cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare şi accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software).

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Potrivit comunicatului, divizia de Robotică a grupului Hamilton dezvoltă şi produce instrumente automate de manipulare a lichidelor în Elveţia şi Statele Unite ale Americii. Acestea sunt utilizate în spitale, laboratoare şi alte instituţii de cercetare din întreaga lume.

„În următoarele luni, în cadrul hub-ului se vor forma două echipe scrum, pentru care se vor angaja aproximativ 20 de persoane cu roluri variate, precum: Software Engineers cu diverse niveluri de senioritate, coordonatori echipe, Scrum Masters, Software Test Automation Engineers, Product Owners şi DevOps Engineers”, se transmite în comunicarea de presă.

„Pe lângă pachetele salariale atractive şi oportunităţile de dezvoltare, iată, oferim viitorilor noştri colegi şansa de a transforma cele mai recente tendinţe ştiinţifice în soluţii automate, oferind astfel oamenilor de ştiinţă tehnologie, pentru a-şi accelera cercetarea”, a spus Corina-Aurora Kovacs, director administrativ la Hamilton Central Europe.

În România, compania Hamilton şi-a început activitatea în anul 2013, în Timiş, prin producţia de seringi microlitrice şi ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării şi pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua ţară din Europa, după Elveţia, în care compania Hamilton desfăşoară activităţi de producţie.

Astăzi, în fabrica din Giarmata, Timiş, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 350 de angajaţi instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză şi cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare şi accesorii), precum şi consumabile de unică folosinţă utilizate în secţiile de terapie intensivă. Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiş sunt utilizate în pieţele de profil din Europa, Asia şi Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări ştiinţifice, laboratoarele de aplicaţii analitice şi secţii de terapie intensivă din întreaga lume.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: