Producția de iPhone-uri la o importantă fabrică din China ar putea scădea cu 30% din cauza restricțiilor anti-Covid

iPhone 14

Producția de telefoane iPhone, ale companiei americane Apple, ar putea scădea luna viitoare cu până la 30% la una dintre cele mai mari fabrici din lume, din cauza înăspririi restricțiilor Covid-19 în China, a declarat luni pentru Reuters o persoană cu cunoștințe directe despre acest subiect.

Producătorul Foxconn lucrează la creșterea producției la o altă fabrică din orașul Shenzhen pentru a compensa deficitul, a declarat persoana, refuzând să fie identificată deoarece informația este privată.

Principala sa fabrică din Zhengzhou, în centrul Chinei, care are aproximativ 200.000 de angajați, a fost zguduită de nemulțumiri legate de măsurile stricte de limitare a răspândirii Covid-19, mai mulți muncitori părăsind locul de muncă în weekend. 

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Posibilul impact asupra producției survine într-o perioadă în mod tradițional aglomerată pentru producătorii de electronice, înainte de sărbătorile de sfârșit de an, care este, de asemenea, o perioadă de vârf pentru furnizori precum Apple.

Foxconn a declarat duminică că aduce situația sub control și că va coordona producția de rezervă cu alte fabrici pentru a reduce orice impact potențial. Apple nu a răspuns la o solicitare de comentarii făcută de Reuters.

Foxconn este cel mai mare producător de iPhone al Apple, producând 70% din telefoanele iPhone la nivel global, care la rândul lor reprezintă 45% din veniturile firmei taiwaneze, au declarat luna aceasta analiștii de la Fubon Research din Taipei.

Aceasta construiește dispozitivul și în India, dar fabrica sa din Zhengzhou asamblează cea mai mare parte a producției sale globale.

O a doua persoană familiarizată cu situația a declarat că mulți muncitori au rămas la fabrica din Zhengzhou și că producția continuă.

În conformitate cu politica zero Covid a Chinei, localitățile trebuie să acționeze rapid pentru a înăbuși focarele de infecție, cu măsuri care includ închideri la scară largă.

Fabricilor din zonele afectate li se permite deseori să rămână deschise cu condiția să funcționeze în cadrul unui sistem de “circuit închis” în care personalul locuiește și lucrează la fața locului. Întreprinderile au declarat că astfel de aranjamente ridică numeroase dificultăți.

La 19 octombrie, Foxconn a interzis luarea mesei la cantinele de la fabrica din Zhengzhou și a cerut lucrătorilor să ia masa în dormitoare. Compania a anunțar că producția a fost normală.

Foxconn nu a dezvăluit dacă vreun muncitor de la situl Zhengzhou a fost diagnosticat cu COVID-19. Autoritățile au raportat, începând cu 19 octombrie, 264 de cazuri de COVID-19 transmise local în Zhengzhou, capitala provinciei centrale Henan.

Foxconn a pus în aplicare măsuri de închidere a circuitului în martie și iulie anul acesta la fabrica sa mai mică din Shenzhen, în condițiile în care cazurile din orașul din sudul țării au crescut.

În luna mai, fabrica din Shanghai a unui alt furnizor Apple, Quanta Computer, care asamblează MacBook-uri, a fost, de asemenea, afectată de descoperirea cazurilor de Covid-19, în ciuda faptului că a fost pus în aplicare un sistem cu circuit închis.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: