Programatori români, în echipa care a pregătit aplicații pentru campionatul Euro 2024

uefa euro allianz Bannere înainte de meciul din faza grupelor UEFA EURO 2024 dintre România și Ucraina la Munich Football Arena pe 17 iunie 2024 în München, Germania. (Foto de Shaun Botterill/Getty Images)

Atos, partener oficial IT al UEFA, a furnizat servicii și suport pentru aplicații în cadrul UEFA EURO 2024, eveniment desfășurat între 14 iunie și 14 iulie 2024, conform Softlead. În cadrul competiției, Atos a jucat un rol în asigurarea funcționalității și securității infrastructurii IT, iar din echipa Atos dedicată pentru acest eveniment au făcut parte și 12 specialiști din cadrul Atos Global Delivery Center SRL – România. Compania franceză de tehnologie Atos a trecut printr-o serie de turbulențe, iar în această vară a ajuns la un acord cu un grup de bănci şi deţinători de obligaţiuni cu privire la condiţiile de restructurare a datoriilor. Și în România, compania s-a confruntat cu probleme: recent, mai mulți angajați Atos s-au plâns că se află în pericolul de a-și pierde locurile de muncă

Potrivit companiei, Atos a colaborat cu UEFA pentru soluții IT de bază, cum ar fi sistemul de management al evenimentelor, soluții de acreditare și acces controlat, managementul infrastructurii IT, servicii de tip „cloud”. În plus, compania a oferit suport IT la fața locului pe cele 10 stadioane ale turneului, precum și la Centrul Internațional de Transmisie din Leipzig, Germania.

Totodată, Atos a ajutat UEFA cu mai multe soluții lansate la UEFA EURO 2024, cum ar fi Football Service Platform, care furnizează date și statistici cum ar fi rezultate, componența echipelor de start, evenimente live ale meciurilor, statusul și clasamentul jucătorilor. Compania spune că a contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea funcționalității aplicației mobile și a site-ul web pentru a spori utilizarea lor de către fanii competiției, inclusiv la inițiativa UEFA privind aplicația de gaming.

12 specialiști români au făcut parte din echipa Atos pentru UEFA EURO 2024

“Atos Global Delivery Center SRL – România, alături de restul grupului Atos, a jucat un rol esențial în echipa dedicată pentru UEFA EURO 2024, unde 12 specialiști IT români au contribuit semnificativ la succesul turneului. Aceștia au fost parte dintr-o echipă internațională de experți IT, asigurând gestionarea și operarea sistemelor complexe necesare pentru desfășurarea evenimentului”, a transmis compania.

Echipa Atos a fost formată din manageri de locații IT, coordonatori de aplicații pentru locații și specialiști Service Desk prezenți pe cele 10 stadioane ale turneului, precum și membri ai echipei care au lucrat de la Centrul Internațional de Transmisiuni și Centrul de Comandă IT al UEFA din Leipzig (Germania) sau din alte locații, precum Elveția, Spania, Egipt, Polonia, România și Franța.

Personalul Atos implicat în eveniment a numărat peste 200 persoane – 120 la fața locului și 85 de tehnicieni de la distanță, în locațiile Atos.

În anul 2022 Atos și UEFA au pus bazele unui parteneriat de opt ani, astfel că vor continua să colaboreze. 

Atos este, de asemenea, partenerul IT al Jocurilor Olimpice – Paris 2024, eveniment ce este in desfășurare.

Turbulențe la compania partener UEFA și Jocuri Olimpice

Compania franceză de tehnologie Atos a trecut printr-o serie de turbulențe, iar în această vară a ajuns la un acord cu un grup de bănci şi deţinători de obligaţiuni cu privire la condiţiile de restructurare a datoriilor, a anunţat compania,  după cum informa agenția Reuters în iulie.

Planul de restructurare implică o contribuţie de 233 de milioane de euro printr-o majorare de capital cu drepturi preferenţiale de subscriere, se arată într-un comunicat.

Aproximativ 2,8 miliarde de euro din datoria Atos vor fi transformate în capitaluri proprii, ceea ce aduce valoarea totală a datoriei convertite la 2,9 miliarde de euro.

Și în România, compania s-a confruntat cu probleme: recent, mai mulți angajați Atos s-au plâns că se află în pericolul de a-și pierde locurile de muncă, după ce compania a schimbat politica privind lucrul de la distanță, acuzând filiala română a gigantului francez de tehnologie de concedieri mascate. Detalii AICI

Pe de altă parte, tot în România, Eviden, parte a grupului francez Atos, a anunțat în această primăvară că va deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică în Timișoara, completând cele trei centre lansate anul trecut. Detalii AICI.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.