Propunerea creatorului de modă Cucinelli pentru angajaţii care refuză să se vaccineze: Staţi acasă şase luni în concediu plătit şi apoi mai vedem

vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels sursa foto: Pexels.com

Designerul italian de articole de lux Brunello Cucinelli a decis să le ofere şase luni de concediu plătit celor câţiva din angajaţii săi care refuză în continuare să se vaccineze anti-COVID, în ideea de a-i proteja pe cei care s-au vaccinat deja, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

În condiţiile în care guvernul de la Roma discută încă dacă să introducă vaccinarea obligatorie pentru unele locuri de muncă, Brunello Cucinelli a anunţat joi că mai puţin de 1% din cei 1.200 de angajaţi ai grupului său au optat să nu se vaccineze cu prilejul unei campanii organizate chiar de companie în urmă cu o lună.

“Evident că identitatea acestora a devenit imediat cunoscută în interiorul companiei. Acum este ceva logic ca cei care obişnuiau să lucreze la aceeaşi masă nu mai vor să fie în apropierea celor care au optat să nu se vaccineze”, a declarat Brunello Cucinelli pentru publicaţiile La Repubblica şi La Stampa. “Propunerea mea pentru aceştia din urmă este următoarea: staţi acasă timp de şase luni în concediu plătit şi apoi vom mai vedea. Nu pot obliga pe cineva să se vaccineze, dar nici nu pot să îi pun în pericol pe cei care au decis să se vaccineze”, a subliniat designerul.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Brunello Cucinelli, faimos pentru puloverele sale de caşmir care costă 1.000 de dolari, promovează ceea ce el numeşte o abordare “umanistă” a capitalismului, bazat pe respectul faţă de oameni şi natură. Compania sa are sediul central în oraşul medieval Solomeo, din centrul Italiei, unde Cucinelli a reparat drumurile, a plantat vii, a construit un teatru şi a înfiinţat o şcoală de arte şi meserii.

Oferta sa pentru cei care refuză să se vaccineze vine la câteva zile după ce organizaţia patronală italiană Confindustria a cerut ca vaccinarea anti-COVID să fie obligatorie la locurile de muncă, o propunere care nu are şanse să fie acceptată având în vedere opoziţia care există în rândul unor politicieni faţă de o astfel de măsură.

În Italia, vaccinarea este obligatorie pentru angajaţii din sănătate, iar guvernul condus de Mario Draghi discută dacă să extindă această prevedere şi la angajaţii din sistemul de învăţâmânt. În plus, autorităţile italiene analizează şi dacă să permită accesul în cinematografe, restaurante şi cluburi sportive doar persoanelor vaccinate cu cel puţin o doză.

Însă printre oponenţii unor măsuri mai stricte se numără şi liderul formaţiunii italiene de extremă dreapta Liga, Matteo Salvini, al cărui partid face parte din coaliţia majoritară, şi care susţine că astfel de măsuri ar afecta libertatea de alegere a celor care nu vor să se vaccineze şi de asemenea ar întârzia o revenire economică de care Italia are disperată nevoie.