Prudența domină bursele mondiale, în așteptarea unei serii de indicatori europeni și americani

Bursa Wall Street trader - chris liverani - unsplash Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Principalele burse europene evoluau în ușoară scădere la începutul ședinței de joi, în condițiile în care optimismul privind relansarea continuă să favorizeze acțiunile dar prudența limitează asumarea de riscuri, înaintea unei serii de indicatori europeni și în special americani foarte importanți, transmite Reuters, preluat de boursorama.com.

La Paris, indicele CAC 40 ceda 0,06% la 6.517,59 puncte în jurul orei 07,25 GMT. La Londra, FTSE 100 ceda 0,33% iar la Frankfurt indicele Dax scădea cu 0,22%.

În cursul zilei de joi vor fi publicate rezultatele definitive ale anchetei IHS Markit în sectorul serviciilor, cel mai afectat de pandemia de coronavirus și cel mai sensibil în fața ridicării restricțiilor sanitare.

Bursele așteaptă apoi publicarea anchetei lunare ADP privind angajările private în SUA și cifrele săptămânale privind șomajul, cu o zi înainte de raportul lunar al Departamentului Muncii.

Acest raport ar putea influența deciziile pe care Federal Reserve le va lua în 16 iunie în privința politicii monetare și discursul legat de inflație și perspectivele privind achiziția de active.

Pe Bursa din Tokyo, indicele Nikkei a închis în creștere cu 0,39%, profitând între altele de accelerarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Japonia.

Pe Wall Street, contractele la termen pentru principalii indici semnalau o deschidere în scădere cu 0,13% pentru Dow Jones, de 0,11% pentru Standard & Poor’s 500 și de 0,12% pentru Nasdaq.

Randamentul de referință al zonei euro creștea la -0,188% pentru Bund-ul german pe zece ani.

Echivalentul său american era și el în creștere la 1,5994% după ce scăzuse miercuri cu peste două puncte.

Dolarul își continua aprecierea față de celelalte valute importante (+0,21%). Euro era tranzacționat la circa 1,2180 dolari.

Piața petrolieră era în creștere pentru a treia ședință consecutiv, susținută de perspectivele unei relansări a cererii în Statele Unite, în China și în Europa în următoarele luni.

Barilul Brent câștiga 0,34% la 71,59 dolari, cel mai înalt nivel din septembrie 2019, iar barilul american West Texas Intermediate, WTI era cotat la 69,07 dolari, după un vârf de 69,40, cel mai înalt nivel din octombrie 2018.

Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *