Raluca Turcan, despre reducerea contribuțiilor pe muncă propusă de PSD: Solicit PSD să prezinte și un plan de creare a minimum 700.000 de locuri de muncă astfel încât să putem scădea contribuțiile

Raluca Turcan Sursa foto: Facebook

Fostul ministru liberal al Muncii Raluca Turcan solicită ca, înainte de orice discuție de noi modificări fiscale, PSD să prezinte și un plan de crearea a cel puțin 700.000 de locuri de muncă astfel încât să se poată scăderea contribuțiile, iar angajații să aibă venituri mai mari.

„Solicit așadar, pentru seriozitatea dezbaterilor în spațiul public, că înainte de orice discuție despre noi modificări fiscale, PSD să prezinte și un plan de creare a minimum 700.000 de locuri de muncă astfel încât să putem scădea contribuțiile și angajații, mai ales cei din mediul privat, să poată avea venituri mai mari”, a transmis Turcan.

Aceasta spune că „în situația în care trebuie să crești numărul de angajați, să creezi noi locuri de muncă la privat, adică să atragi investiții, nu poți speria mediul privat! Orice discuție despre modificarea codului fiscal gripează mediul privat. Blochează  investițiile. Oare economiștii PSD nu cunosc asta?”.

„PSD pare copeșit de perspectiva preluării postului de prim ministru și începe să aibă fracturi de logică. Virbește simultan de creșteri de taxe și scăderi de contribuții,  ATENȚIE, într-un context economic fragil. Cei mai afectați sunt românii, care vor seriozitate și predictibilitate. Cu toții ne dorim contribuții mai mici. Atât ca salariați cât și ca angajatori. Să vedem însă ce înseamnă scăderea de contribuții. Pentru a scădea  contribuția și a nu pune în pericol finanțarea sistemului public de pensii și a sistemului de sănătate, soluția sănătoasă și sustenabilă pe termen mediu și lung este creșterea numărului de angajați. La fiecare 60 de mii de angajați noi în economie, putem reduce impozitarea muncii cu ca.1% pentru 5,6 milioane de angajați. Ori, mai multe locuri de muncă în economie nu vom obține generând spaimă în investitori, cu taxe aberante și impozite nejustificate”, mai spune Raluca Turcan. 

Sursa foto: Facebook

Comentarii

  1. Inmultiti 700.000 cu contributia minima la fondul de pensie si apoi cu contributia la FNUASS ( contributii ce se platesc la nivel de salariu minim pe economie ) . Sumele rezultate sint in proportie de 90% deficitul lunar al celor doua fonduri . Acest deficit este acoperit de guvernatii tilhari si mincinosi ( care vor sa asigure pacea sociala prin elicopterizare de bani ) din imprumuturi scumpe pe care le tot rostogolesc pina le va plati copiii si nepotii nostri .

  2. Pentru ca un salariat sa aibe venituri mai mari trebuie eliminate din legislatie termenul si ideea de ,,salariu minim pe economie ” . Salariatul trebuie sa isi negocieze liber salariul la angajare si pe parcurs in functie de nevoi si eficienta activitatii prestate . Salariatii cu salariul minim pe economie , bugetarii si pensionarii reprezinta mase distincte de manevra electorala .
    Prin urmare , fata de cele ce am spus mai sus este necesara si eliminarea din legislatia romaneasca a legilor cu privire la salarizarea bugetara ( si in acest domeniu salariul trebuie negociat ) dar si eliminarea contributiilor obligatorii la fondul public de pensie si FNUASS . Salariatul sa economiseasca pentru retragerea din activitatea profesionala ( care poate fi numita si pensionare ) in instrumente de pe piata libera ( bani din salariul brut incata integral ) si in functie de randamente si sume obtinute sa decida liber cind nu mai activeaza profesional . Iar din punct de vedere medical sa isi faca fiecare asigurare de sanatate unde doreste si pe ce sume doreste ( tot din salariul brut incasat integral ) . Urgenta sa fie suportata din bugetele publice iar dupa stabilizarea pacientului de la urgenta sa intre in functiune asigurarea / asigurarile proprii . Guvernul trebuie sa aibe la dispozitie bani mai putini ( adica sumele ce le colecteaza din contributiile obligatorii la pensia publica si FNUASS trebuie sa dispara din bugetul administrat de guvern ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *