Raport: România, pe locul 9 în ceea ce privește promovarea investițiilor străine în țară din Europa Centrală și de Est

Redacția sept. 11, 2022 0 comentarii
Sursa: Unsplash

România se află pe locul 9 în ceea ce privește promovarea investițiilor străine din țară din Europa Centrală și de Est, potrivit celui mai recent raport „Investment Promotion Report” al Emerging Europe. InvestRomania este un organism guvernamental care oferă sprijin și consiliere profesională investitorilor străini în România, potrivit site-ului oficial. Obiectivul său principal este de a atrage și de a facilita investițiile străine directe în țară.

Pentru al treilea an consecutiv, Invest Estonia și Invest Lituania ocupă primele două locuri în clasament. În acest an, acestea sunt urmate de Cehia Invest, Ucraina Invest, Invest in Georgia și Investment and Development Agency of Latvia (LIIA- Letonia).

Estonia conduce clasamentul de trei ani consecutivi, deși la prima ediție a clasamentului, Estonia s-a clasat pe locul 14. Cehia a urcat patru poziții față de anul 2021, în timp ce Georgia și-a îmbunătățit clasamentul cu o poziție (a cincea în 2022 față de a șasea în 2021), iar Ucraina a scăzut cu o poziție și se află acum pe locul patru.

Raportul menționează că Ucraina s-a clasat pe locul 19 în clasamentul din 2018, dar și-a menținut poziția de top cinci din 2019. Acest an este deosebit de important din cauza invaziei Rusiei. În acest an, Moldova a ieșit din top cinci, dar a ajuns totuși în top 10, pe locul șapte.

Topul țărilor în ceea ce privește agențiile de promovare a investițiilor străine din Europa Centrală și de Est

1.Estonia

2.Lithuania

3.Cehia

4.Ucraina

5.Georgia

6.Letonia

7.Moldova

8.Belarus

9.România

10.Polonia

11.Croația

12.Slovenia

13.Macedonia de Nord

14.Bulgaria

15.Serbia

16.Bosnia și Herţegovina

17. Ungaria

18.Muntenegru

19.Slovacia

20.Armenia

21.Albania

22.Kosovo

23.Azerbaijan.page7image66380432

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *