Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu și fondatorul companiei Autonom Marius Ștefan au fost numiți în consiliul de supraveghere al OMV Petrom

Razvan Nicolescu

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu și Marius Ștefan, fondator al companiei Autonom, au fost numiți, marți, membri în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom. Compania a anunțat, de asemenea, că va face investiții de 3,3 miliarde lei în anul 2021.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat numirea a patru noi membri în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, respectiv Elena Skvortsova, Wolfram Krenn, Răzvan Nicolescu și Marius Ștefan alături de membrii existenți Rainer Seele, Johann Pleininger, Daniel Turnheim, Jochen Weise și Niculae Havrileţ. Mandatul Consiliului de Supraveghere va fi de 4 ani și va începe din data de 28 aprilie 2021.

Răzvan Nicolescu a declarat că va încerca să își aducă contribuția la transformarea companiei, în contextul tranziției energetice și că va dona indemnizația anuală încasată pentru această poziție către proiecte din zona schimbărilor climatice.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Le mulțumesc acționarilor OMV Petrom pentru încrederea acordată, în mod special, statului român care m-a propus pentru această poziție. Am acceptat cu plăcere și responsabilitate acest mandat la cea mai mare companie energetică românescă. Voi încerca să îmi aduc contribuția la transformarea companiei, în contextul tranziției energetice, în beneficiul clienților, acționarilor, partenerilor și angajaților săi. Este nevoie o nouă strategie și mult curaj de a acționa. În ceea ce privește sumele de bani încasate ca indemnizație anuală pentru această poziție, am decis, împreună cu familia, să le donăm în integralitate pentru susținerea unor proiecte în zona sustenabilității și a combaterii schimbărilor climatice. Proiectele inițiate cu implicarea unor instituții de învățământ vor avea prioritate. Despre proiectele alese voi informa public, printr-un raport anual”, a scris Nicolescu, într-un mesaj pe Facebook.

Și antreprenorul Marius Ștefan, fondator şi director general al companiei de închieri autoturisme Autonom Rent a Car, a fost ales drept membru al consiliului de supraveghere.

„E o schimbare inedită de roluri pentru un antreprenor. Cu atâtea schimbări prin care trec sectoarele de mobilitate și energie, adaptarea la noile cerințe este o provocare pentru orice jucător din domeniu. Sunt convins că voi putea contribui cu o perspectivă diferită și că va fi o experiență interesantă de învățare”, arată Ștefan.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor OMV Petrom a mai aprobat marți propunerea Directoratului de a distribui dividende în valoare brută de 0,031 lei/acțiune pentru anul financiar 2020, menținând același nivel cu cel din anul financiar 2019. Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la 1,76 miliarde de lei, reprezentând 136% din profitul net al grupului atribuibil acționarilor OMV Petrom S.A. pentru anul 2020.

Aproximativ 360 milioane de lei vor fi distribuite către statul român, care deține, prin Ministerul Energiei, 20,6% din acțiunile OMV Petrom S.A. Din 2005 și până în 2020, OMV Petrom a distribuit către statul român dividende în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei (inclusiv sumele care urmează a fi plătite în 2021 pentru anul fiscal 2020).

„OMV Petrom își onorează angajamentele față de acționarii săi, inclusiv statul român, și alocă dividende la nivelul anului 2019, în pofida mediului volatil și plin de provocări creat de pandemie. Randamentul dividendelor este unul competitiv, comparativ cu cel al competitorilor noștri regionali. Acest lucru reflectă buna performanță financiară și operațională înregistrată de OMV Petrom într-o perioadă în care reziliența industriei noastre a fost pusă de pandemie la grea încercare, de-a lungul întregului lanț valoric”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat bugetul OMV Petrom S.A. pentru 2021, care prevede investiții în valoare de 3,3 miliarde lei.

Pe baza propunerii Consiliului de Supraveghere, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor OMV Petrom a aprobat, de asemenea, o Politică de Remunerare, care să fie aplicabilă începând cu anul financiar 2021, pentru Directoratul și Consiliul de Supraveghere al Companiei.

Remunerația variabilă a Directoratului OMV Petrom include criterii direct legate de performanța sustenabilității companiei (rata totală a accidentelor înregistrabile, obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, alte KPI-uri HSSE etc.). Acest lucru reflectă angajamentul companiei de a se concentra asupra priorităților sociale și de mediu relevante pentru industria petrolieră și a gazelor, OMV Petrom și acționarii săi.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: