Relansarea economică va continua, dar rămâne dezechilibrată (OCDE)

crestere economica grafic calcule

Perspectivele economiei mondiale continuă să se îmbunătățească, dar relansarea rămâne dezechilibrată și este amenințată de pusee inflaționiste care s-ar putea dovedi mai durabile și mai importante decât se estima inițial, potrivit unui raport al Organizației pentru cooperare și dezvoltare economică (OCDE) publicat miercuri și citat de boursorama.com

OCDE se așteaptă acum la o creștere de 5,6% pentru economia mondială în acest an, urmată de o încetinire progresivă la 4,5% în 2022 și 3,2% în 2023.

Noile previziuni sunt foarte puțin modificate în raport cu cele anterioare, care datau din septembrie. La acel moment, creșterea era estimată la 5,7% în 2021.

În opinia organizației, prioritară este vaccinarea. “Relansarea va rămâne precară peste tot unde acest obiectiv nu va fi atins”, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește inflația, OCDE se așteaptă ca indicele prețurilor să cunoască un vârf până la sfârșitul primului trimestru din 2022 în majoritatea țărilor avansate și emergente, înainte de a scădea gradual.

Foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.