Reuters: Europa se pregătește pentru pene de curent în rețelele de telefonie mobilă

telefoane retea

O dată de neconceput, telefoanele mobile ar putea rămâne fără semnal în Europa în această iarnă, dacă întreruperile de curent sau raționalizarea energiei vor afecta anumite părți ale rețelelor de telefonie mobilă din regiune.

 

Decizia Rusiei de a întrerupe livrările de gaz pe ruta cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie electrică. În Franța, situația este înrăutățită de oprirea mai multor centrale nucleare pentru întreținere.

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă grea va pune la încercare infrastructura de telecomunicații din Europa, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor generalizate de energie electrică, au declarat patru directori din domeniul telecomunicațiilor, ceea ce ridică perspectiva unor întreruperi ale telefoniei mobile.

Țările Uniunii Europene, printre care Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că comunicațiile pot continua chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Cele mai recente actualizări
În exclusivitate: Europa se pregătește pentru pene de curent în rețelele de telefonie mobilă
Columbia afirmă că 10 grupări armate sunt de acord cu încetarea unilaterală a focului
Exclusiv: Mărcile atacă Twitter pentru reclame alături de conturi de pornografie infantilă
Katie Couric dezvăluie diagnosticul de cancer de sân
Europa are aproape o jumătate de milion de turnuri de telecomunicații, iar cele mai multe dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a face să funcționeze antenele de telefonie mobilă.

FRANȚA
În Franța, un plan prezentat de distribuitorul de electricitate Enedis, include potențiale întreruperi de energie electrică de până la două ore în cel mai rău caz, au declarat două surse familiare cu acest subiect.

Întreruperile generale de curent ar urma să afecteze doar anumite părți ale țării, prin rotație. Serviciile esențiale, precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate, au precizat sursele.

Guvernul francez, operatorii de telecomunicații și Enedis, o unitate a companiei de utilități EDF (EDF.PA), controlată de stat, au purtat discuții pe această temă pe parcursul verii, au declarat guvernul francez și sursele.

Federația Franceză de Telecomunicații (FFT), un grup de lobby care reprezintă Orange (ORAN.PA), Bouygues Telecom (BOUY.PA) și SFR, aparținând Altice, a pus în centrul atenției Enedis pentru că nu a fost în măsură să scutească antenele de întreruperile de curent.

Enedis a refuzat să comenteze conținutul discuțiilor purtate cu guvernul pe această temă.

Enedis a precizat într-o declarație pentru Reuters că toți clienții obișnuiți au fost tratați pe picior de egalitate în cazul întreruperilor excepționale.

Enedis a precizat că este capabilă să izoleze secțiuni ale rețelei pentru a alimenta clienții prioritari, cum ar fi spitalele, instalațiile industriale cheie și armata și că este la latitudinea autorităților locale să adauge infrastructura operatorilor de telecomunicații pe lista clienților prioritari.

“Poate că ne vom îmbunătăți cunoștințele în această privință până în această iarnă, dar nu este ușor să izolăm o antenă mobilă (de restul rețelei)”, a declarat un oficial al Ministerului francez de Finanțe care are cunoștință de discuții.

Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Finanțe a refuzat să comenteze discuțiile cu Enedis, grupurile de telecomunicații și guvernul.

SUEDIA, GERMANIA & ITALIA
Grupurile de telecomunicații din Suedia și Germania au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la potențialele penurii de energie electrică cu guvernele lor, au declarat mai multe surse familiare cu acest subiect.

Autoritatea suedeză de reglementare în domeniul telecomunicațiilor, PTS, colaborează cu operatorii de telecomunicații și cu alte agenții guvernamentale pentru a găsi soluții, a precizat aceasta. Aceasta include discuții despre ce se va întâmpla dacă energia electrică va fi raționalizată.

PTS finanțează achiziționarea de stații de combustibil transportabile și stații de bază mobile care se conectează la telefoanele mobile pentru a face față întreruperilor de curent mai lungi, a declarat un purtător de cuvânt al PTS.

Lobby-ul italian al telecomunicațiilor a declarat pentru Reuters că dorește ca rețeaua de telefonie mobilă să fie exclusă din orice întrerupere a alimentării cu energie electrică sau a economisirii de energie și va ridica această problemă în fața noului guvern italian.

Întreruperile de curent cresc probabilitatea ca componentele electronice să cedeze dacă sunt supuse unor întreruperi bruște, a declarat într-un interviu Massimo Sarmi, șeful lobby-ului telecomunicațiilor.

FLUXUL DE TRAFIC
Producătorii de echipamente de telecomunicații Nokia (NOKIA.HE) și Ericsson (ERICb.ST) colaborează cu operatorii de telefonie mobilă pentru a atenua impactul lipsei de energie electrică, au declarat trei surse familiare cu acest subiect.

Ambele companii au refuzat să comenteze.

Operatorii europeni de telecomunicații trebuie să își revizuiască rețelele pentru a reduce consumul suplimentar de energie și să își modernizeze echipamentele prin utilizarea unor modele radio mai eficiente din punct de vedere energetic, au declarat cei patru directori din domeniul telecomunicațiilor.

Pentru a economisi energie, companiile de telecomunicații folosesc software pentru a optimiza fluxul de trafic, pentru a face turnurile să “doarmă” atunci când nu sunt utilizate și pentru a dezactiva diferite benzi de spectru, au declarat sursele familiare cu această chestiune.

Operatorii de telecomunicații colaborează, de asemenea, cu guvernele naționale pentru a verifica dacă există planuri de menținere a serviciilor critice.

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de site-uri de radiocomunicații mobile (turnuri), iar sistemele sale de alimentare mobilă de urgență nu pot susține decât un număr mic dintre acestea în același timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *