Revolut, care oferă servicii bancare online, atinge o valorizare de 33 de miliarde de dolari, după ce a încheiat o rundă de finanțare condusă de SoftBank și Tiger Global în valoare de 800 milioane dolari, potrivit cnbc.com.
În urmă cu un an, Revolut era evaluată la 5,5 miliarde de dolari. Această ultimă rundă de finanțare face din Revolut al doilea cel mai mare unicorn fintech din Europa, după gigantul buy-now-pay-later Klarna.
Revolut va folosi noile fonduri pentru a investi în marketing, dezvoltarea de produse și expansiunea internațională.
Piața finanțărilor pentru start-upuri din sectorul fintech cunoaște o adevărată frenezie, cu suma record de 33,7 miliarde în trimestrul doi din 2021.
Revolut a precizat că nu are planuri imediate pentru o listare pe burse, dar nu exclude o astfel de acțiune pentru anul viitor.
Revolut a înregistrat pierderi de 167,8 million lire (231,9 milioane dolari) în 2020.
Revolut a evoluat de la începuturile sale ca un produs de schimb valutar, adăugând în permanenţă noi funcţionalităţi printre care se numără tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.
Revolut s-a lansat în 2015 cu misiunea de a construi o super-aplicaţie financiară prin care utilizatorii să poată gestiona toate aspectele care ţin de viaţa lor financiară. În patru ani, compania a atras peste 10 milioane de utilizatori, a obţinut investiţii în valoare totală de peste 800 milioane de dolari, iar acum are 2.000 de angajaţi la nivel global.