Ridicarea restricțiilor sanitare: principalele măsuri care intră în vigoare în Marea Britanie

Londra, Marea Britanie

Anglia renunță, începând de luni, la ultimele restricții sanitare împotriva epidemiei de Covid-19, în timp ce celelalte națiuni ale Regatului Unit – Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord – preferă un calendar mai prudent, potrivit Le Figaro.

În Anglia, în ciuda opoziției oamenilor de știință, se renunță la majoritatea restricțiilor. Masca nu mai este obligatorie în transporturi și în locurile publice dar guvernul o recomandă în continuare, insistând pe responsabilitatea individuală. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a impus în continuare masca în transporturile în comun din capitală.

Marile magazine încurajează personalul și clienții să poarte mască. Cluburile de noapte, sălile de spectacole și de cinema sau stadioanele se pot redeschide. De asemenea, se reautorizează servirea la bar în puburi. Nu mai este solicitată telemunca dar multe companii prevăd o revenire progresivă a salariaților.

În Scoția, masca rămâne

Scoția a renunțat și ea, tot de luni, la majoritatea restricțiilor, dar purtatul măștilor rămâne obligatoriu în locurile publice iar distanțarea socială este redusă la un metru.

Regulile privind întâlnirile în interior sunt relaxate, fără însă a se renunța total la ele. Opt persoane din trei familii diferite se pot întâlni în locuințe private, iar pentru locuri publice închise precum puburi, care se închid de acum la ora 23,00, regula este de zece persoane din patru familii. Telemunca ia sfârșit progresiv începând cu 9 august dar cluburile de noapte rămân închise.

De la această dată Scoția intenționează să ridice ultimele restricții, dar premierul Nicola Sturgeon a sugerat deja că purtatul măștii ar putea rămâne obligatoriu și ulterior.

Țara Galilor ridică restricțiile în 7 august

În Țara Galilor, toate restricțiile sanitare ar urma să fie ridicate în 7 august, dar guvernul intenționează să mențină obligația măștii în locurile publice închise și în transporturile în comun. În prezent, șase persoane se pot întâlni în reședințe private și în vacanțe. Evenimentele în interior rămân limitate la 1.000 pe scaune și până la 200 în picioare.

Irlanda de Nord pune capăt în 26 iulie distanțării la exterior și reduce la un metru distanțarea socială în interior. Parlamentul local va lua în 22 iulie o decizie privind măsurile de distanțare în teatre și muzee. În fine, în 12 august guvernul Irlandei de Nord va lua o decizie legată de renunțarea la obligația purtatului măștii, începând cu 16 august.

Sursa foto: Facebook/Welcome to London

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *