Robinhood, platforma de tranzacționare care militează pentru „democratizarea finanțelor” se pregătește de listarea pe Nasdaq

Robinhood, tranzactii financiare

Platforma americană Robinhood, care permite efectuarea de tranzacții cu comisioane zero, a depus oficial joi un dosar la autoritățile americane de reglementare pentru a fi listată pe Wall Street, scrie Le Figaro.

Grupul, care nu precizează un calendar sau suma pe care speră să o obțină din această operațiune, arată în documentele depuse că cifra sa de afaceri a crescut cu 245% în 2020, la 959 milioane de dolari.

Potrivit Reuters, valorizarea companiei ar putea ajunge prin listare la peste 40 de miliarde de dolari.

În primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a crescut cu 309%. La sfârșitul lui martie, aplicația avea 18 milioane de utilizatori care dețineau în total active de 80 de miliarde de dolari, față de 7,2 milioane cu un an în urmă.

Înființată în 2013, compania are ca misiunea „democratizarea finanțelor” și propune un instrument ușor de folosit de toți cei care doresc să investească bani pe piețele financiare. Deja în vogă înaintea pandemiei, aplicația a decolat în perioada carantinelor, în principal grație generației millenials care dispune de timp și bani pentru a specula.

Robinhood a profitat din plin de la începutul anului de frenezia speculativă legată de acțiuni precum cele ale lanțului de magazine de jocuri video GameStop sau ale lanțului de săli de cinema AMC. Metodele sale au fost criticate de autorități, care au reproșat companiei că prezintă pariuri financiare uneori complexe ca fiind un simplu joc, pentru a atrage utilizatori tineri și neexperimentați. Robinhood a acceptat miercuri să plătească o amendă de 70 de milioane de dolari autorității de reglementare financiară Finra pentru faptul că a provocat prejudicii la „milioane de clienți care au primit de la companie informații false sau înșelătoare și la milioane de clienți care au fost victimele unor pene sistemice în martie 2020”.

Societatea, care are circa 2.100 de salariați, vrea să se listeze pe Nasdaq sub simbolul «HOOD» și să rezerve între 20% și 35% dintre acțiunile scoase pe piață pentru utilizatorii săi.

În 2020, grupul a realizat un profit net de 7 milioane de dolari dar în primul trimestru al acestui an a suferit o pierdere netă de 1,4 miliarde de dolari din cauza unor ajustări contabile privind 3,5 miliarde de dolari. Profitul de exploatare a fost de 115 milioane de dolari în acest interval.

pixabay,com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *