România a primit fonduri europene de peste 52 de milioane de euro pentru a cumpăra 37 de trenuri electrice, anunță Comisia Europeană

trenuri Alstom Sursa foto: Facebook/Alstom

Peste 52 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională au fost alocaţi pentru sprijinirea achiziţionării a 37 de trenuri electrice pentru 13 rute interregionale din România, în urma aprobării, luni, a acestui proiect de către Comisia Europeană, anunță un comunicat al executivului european.

Introducerea acestor trenuri electrice de ultimă generaţie va îmbunătăţi conectivitatea şi confortul călătorilor şi va reduce emisiile generate de transporturi.

Cu o capacitate de minimum 300 de călători pe tren, această investiţie va îmbunătăţi semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leagă Bucureştiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Petroşani şi Suceava.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii reţele feroviare din România. Sporirea frecvenţei şi a confortului călătoriilor, precum şi stimularea folosirii trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială şi socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă şi la serviciile publice. Acest lucru îmbunătăţeşte sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziţia verde. Politica de coeziune acţionează împreună cu autorităţile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Bună ziua,
    toate bune și frumoase, fonduri europene, trenuri noi, electrice…….. 🤔 da’ pe care infrastructură vor circula?! Iarăși punem carul înaintea boilor?! Nu credeți că mai întâi trebuie să avem cale de rulare modernă, gări moderne, depouri moderne, personal de exploatare și întreținere, s.a.m.d. Asta e așa că să mai bifăm ceva la capitolul Achiziționat cu fonduri europene. Dar finalitatea care este?! …. În 5 ani (dacă se vor achiziționa) aceste trenuri vor fi la fel de ,,zdrăngănite” precum trenurile moștenite de dinainte de ’89.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.