Românii de peste hotare au trimis în medie 723 euro în țară, de Paște / Tinerii trimit cei mai mulți bani

bani, spaga, mita, euro sursa foto: Unsplash

De Paște (între 14 și 27 aprilie 2022), românii de peste hotare au trimis în țară, în medie, 723 euro/ utilizator, arată datele analizate de fintech-ul Revolut, pe baza tranzacțiilor realizate de utilizatorii săi.

Deși în UE rata inflației a ajuns la 7,4% (7,8% în zona euro), iar Marea Britanie a înregistrat una dintre cele mai ridicate rate ale inflației din ultimii 30 de ani, de peste 7%, diaspora românească a continuat să trimită bani în țară, efectuând mai multe tranzacții decât în primele trei luni ale anului (+ 81% față de 1 ianuarie – 31 martie 2021).

Un utilizator Revolut care lucrează sau s-a stabilit în afara granițelor țării a trimis, în primul trimestru al anului 2022, în medie, 1.353 euro/ utilizator către familie sau apropiații din țară.

Sumele trimise de utilizatorii Revolut către România, în primul trimestru al anului, prin remiteri personale, s-au ridicat la 91 milioane euro, reprezentând o creștere cu 33% față de anul 2021.

În ceea ce privește remiterile de bani în perioada Paștelui (14 – 27 aprilie 2022), suma medie trimisă a fost de 723 euro/ utilizator, iar cel mai mare volum al remitențelor a fost realizat de românii stabiliți în Marea Britanie (peste 10,5 milioane euro), urmați de cei din SUA (2,2 milioane euro). Au mai trimis bani către familiile din țară, prin Revolut, și românii stabiliți în Germania, Elveția, Olanda, Irlanda, Franța, Norvegia, Spania și Danemarca.

Utilizatorul Revolut care a trimis bani în țară are următorul profil: 25-34 de ani (41% dintre utilizatori, după valoarea totală remisă de această categorie de vârstă), trăiește și muncește în Marea Britanie și a expediat către familia din țară cu 29% mai mulți bani decât în primul trimestru al anului trecut. Cei mai mulți bani trimiși prin Revolut au provenit de la utilizatorii din Marea Britanie (76%), iar în top 10 țări de proveniență a remitențelor mai figurează Germania, SUA, Elveția, Olanda, Irlanda, Ungaria, Franța, Norvegia, Danemarca.

În ceea ce privește repartiția pe segmente de vârstă, în funcție de sumele totale transmise în România, pe primul loc se află categoria 25-34 de ani (41%), urmată de 35-44 de ani (33%), 45-54 de ani (13%) și 18-24 de ani (11%). Cea mai mare creștere a sumelor totale trimise către familiile din țară a fost remarcată pentru categoria de vârstă 18-24 de ani, pentru care volumul total al remiterilor către România s-a dublat, în primele trei luni ale anului 2022, în comparație cu aceeași perioadă din 2021.

sursa foto: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *