Rusia estimează că producția sa de petrol va rămâne stabilă până în 2025/ Analiștii spun că există o cerere solidă din partea Chinei și Indiei

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Producţia de petrol a Rusiei ar urma să rămână stabilă până în 2025, a previzionat adjunctul ministrului Energiei, Pavel Sorokin, în timp ce Moscova vrea să-şi facă rezerve pentru a-şi face livrările mai solide, transmite Reuters.

Rusia a decis să-şi reducă producţia de ţiţei cu 500.000 barili pe zi (bpd) până la finalul anului, pentru a sprijini preţul petrolului. Restricţiile internaţionale impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, inclusiv un plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de ţiţei, impus de G7 (grupul statelor puternic industrializate), au creat o situaţie în care ţiţeiul rusesc Urals se vinde la un discount semnificativ de preţ faţă de ţiţeiul Brent.

Moscova se bazează pe veniturile din exporturile de petrol şi gaze, care anul trecut s-au situat la 11.600 miliarde de ruble (154,68 miliarde de dolari), pentru a finanţa cheltuielile bugetare.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Diminuarea veniturilor din exporturile de petrol şi gaze a forţat Moscova să apeleze la o parte din rezervele sale valutare pentru a acoperi un deficit bugetar care a crescut din cauza costurilor asociate cu invadarea Ucrainei.

“Conform actualelor previziuni, producţia de petrol va fi la un nivel stabil până în 2025”, a declarat Sorokin pentru revista Neftegazovaya vertikal.

Luna trecută, analiştii de la JP Morgan apreciau că Rusia va putea să-şi menţină producţia de petrol la nivelul de dinaintea invadării Ucrainei în urma cererii solide din China şi India, dar s-ar putea confrunta cu dificultăţi în redirecţionarea unora din exporturile sale petroliere în afara Europei.

Vorbind de planurile de a construi facilităţi de stocare a petrolului, Sorokin a explicat că sunt analizate diverse proiecte. Astfel de rezerve ar spori flexibilitatea livrărilor, “ţinând cont de actuala situaţie de pe pieţele internaţionale, de volatilitatea ridicată şi de preţul ţiţeiului”, a adăugat oficialul rus.

În prezent, Rusia nu are facilităţi masive de stocare a petrolului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: