Rusia își menține pretențiile privind acordul pentru cereale din Marea Neagră și respinge propunerea  ONU

cereale, grau Foto: Pixabay

Rusia a declarat sâmbătă că își menține condițiile pentru o revenire la acordul privind cerealele din Marea Neagră, la care a renunțat în iulie, transmite Reuters.

În special, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia are nevoie ca banca sa agricolă de stat – și nu o filială a băncii, așa cum a propus Organizația Națiunilor Unite – să fie reconectată la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT.

“Toate condițiile noastre sunt perfect cunoscute. Ele nu au nevoie de interpretare, sunt absolut concrete și toate acestea sunt absolut realizabile”, a declarat Peskov.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“Prin urmare, Rusia își menține poziția responsabilă, clară și consecventă, care a fost exprimată în mod repetat de președinte”.

Acordul privind Marea Neagră a fost negociat de Turcia și de Națiunile Unite în iulie 2022 pentru a permite Ucrainei să exporte cereale pe mare în ciuda războiului și pentru a contribui la atenuarea unei crize alimentare globale.

Acesta a fost însoțit de un acord pentru a facilita propriile exporturi de alimente și îngrășăminte ale Rusiei, despre care Moscova spune că nu a fost respectat. De când a renunțat la acordul privind cerealele, Rusia a bombardat în mod repetat porturile și depozitele de cereale ucrainene, ceea ce a determinat Kievul și Occidentul să o acuze că folosește alimentele ca armă.

Reafirmarea intransigentă a poziției Moscovei a venit la cinci zile după ce președintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său turc Tayyip Erdogan și au discutat despre problema cerealelor.

Se pare că Rusia a fost încurajată de declarația lui Erdogan de la acea întâlnire, care a afirmat că Ucraina ar trebui să își “îndulcească abordările” în discuțiile privind reluarea acordului și să exporte mai multe cereale în Africa, mai degrabă decât în Europa. Ucraina a declarat că nu își va modifica poziția și nu va fi ostatica “șantajului rusesc”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: