Samsung Electronics: Profit net în creștere cu 31,3% în trimestrul trei

Samsung

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat joi o creștere cu peste 30% a profitului net în trimestrul trei, în ciuda dificultăților legate de lanțurile mondiale de aprovizionare, potrivit Le Figaro.

„Condițiile de piață favorabile au continuat pe piața cipurilor de memorie”, antrenând „vânzări robuste”, a precizat societatea. Cifra de afaceri a crescut în cifre anualizate cu 10% pentru a atinge suma record de 74.000 miliarde won (54,4 miliarde euro), grație rezultatelor excelente legate de semiconductori, pe fondul unei cereri mondiale foarte puternice.

Cel mai mare producător de smartphones din lume a înregistrat un profit net de 12,3 miliarde won (8,8 miliarde euro) pentru perioada iulie – septembrie, în cifre anualizate. Profitul operațional a crescut cu 28% la 15.8 miliarde won (11,47 miliared euro).

Samsung Electronics este vârful de lance al grupului Samsung, care este de departe cel mai mare conglomerat familial – „chaebols” – care domină a 12-a economie mondială. Cifra de afaceri a grupului în ansamblul său reprezintă circa o cincime din PIB-ul național.

Problemele de pe lanțurile de aprovizionare afectează activitatea economică din întreaga lume, companiile fiind confruntate cu penurii de materii prime esențiale, componente și capacități de transport.

Sursa foto: Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *