Se întețesc turbulențe în IT: Compania Kontron Services Romania se pregătește să concedieze 84 din 258 salariați

calculator, job, grafice Foto: Pixabay

Compania din sectorul IT Kontron Services Romania (fostul S&T) concediază 84 din 258 de salariati, conform informațiilor Economedia. Compania, parte a unui grup austriac, pregătește un proces de concediere colectivă.

Vor fi afectați experți în cloud, networking, IoT si cybersecurity.

Motivele ar fi legate de “dificultăți economice”, conform unei notificări intrate în posesia Economedia, iar obiectivul e menținerea societății pe piața din România. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de peste 60 de milioane de lei.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

La data propunerii proiectului de concediere, în cadrul societății activează 258 de angajați, iar numărul de personal ar urma să se reducă cu 84 de salariați.

Concedierea ar urma să înceapă din 13 iunie, iar reprezentanții salariaților pot face propuneri privind concedierea în termen de 10 zile de la data primirii notificării.

Kontron Services România SRL (fostă S&T România),  integrator de soluţii IT&C și IoT cu activitate  pe piaţa locală din estul Europei, cu afaceri de aproape 400 milioane de lei în 2022, aparține grupului austriac cu același nume.

Kontron AG oferă clienților soluții IoT inteligente pe o serie de piețe industriale. Structura Kontron este organizată pe opt divizii, care includ: Software Solutions, Transportation, Industrial IoT, Communications, ODM, Services, cele două Americi și Asia. Până în 2025, Kontron urmărește să obțină o creștere a veniturilor de până la 2.000 de milioane de euro în cadrul sectorului IoT.

Urmând trendul internațional, piața IT din România se confruntă cu turbulențe. Cu doar o lună în urmă, compania de software NTT Data, parte a unui concern japonez și una dintre cele mai mari firme de IT din țară, anunța că renunță la colaboratori aflați pe “bench” și specialiștii anticipează că problemele nu se opresc aici.

Economedia a solicitat un punct de vedere oficial și companiei și urmează să îl publicăm în momentul în care avem noutăți.

Vezi și:

GRAFIC. De la creșteri spectaculoase la lupta pentru supraviețuire în domeniul viitorului: Cum a evoluat numărul de angajați în sectorul IT în România/ Economiștii estimează că personalul din sector va stagna sau chiar ar putea scădea ușor în 2024

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Teminati-va cu prostiile astea de titluri alarmiste sau oferiti contextul corect/complet. Pe langa o stire cu concedieri, sunt inca 10 stii ca X companie mare isi muta centrele de dezvoltare software/servicii conexe in RO (sau extind companiile de servicii existente) si angajeaza masiv: Delhaize, Bosch, Booking, Stripe, Continental, ING, Lidl, Revolut, samd. LinkedIn-ul e plin de anunturi. Toti astia angajeaza pe rupte;

    Stirile astea deservesc doar sa creeze un pic de panica a.i. sa le dea ocazia companiilor sa scada salariile (sau sa nu mai creasca).

  2. “De asemenea, Sebastian Bănică, director adjunct și director de vânzări al companiei, ar urma să devină CEO în locul Nicoletei Macovei. Concedierea este argumentată prin dificultățile economice – nefiind încheiate contracte noi pentru proiecte de anvergură pe acest an …”

    cum vine asta? dir comercial e incompetent asa ca-l facem dir general?

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.