Secretarul general al OCDE: România are un venit de doar 27% din PIB față de 44% media OCDE. România trebuie să crească veniturile fiscale 

Mathias Cormann sursa foto: Facebook/ Mathias Cormann

România trebuie să crească veniturile fiscale, fiind sub media OCDE. România are un venit de doar 27% (din PIB) față de 44% media OCDE și este sub nivelul necesar pentru a putea finanța nevoile de cheltuieli din buget, a declarat Mathias Cormann, Secretarul General al OCDE, la prezentarea raportului instituției pentru România, despre care Economedia a scris aici.

Acesta a mai spus că deși deficitul bugetar a scăzut la 6% anul trecut, se așteaptă ca și anul acesta să se apropie de 6%, o cifră mare în continuare. Secretarul General al OCDE spune că guvernul trebuie să se concentreze pe partea de venituri și cheltuieli.

„Trebuie să vedem cheltuieli cât mai eficiente. Trebuie să avem un o administrație fiscală mai digitalizată să poată pună în aplicare conformarea fiscală. Trebuie să ne uităm la zona de productivitate”, a declarat acesta.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Mathias Cormann precizează că România a avut în trecut rezultate bune în ceea ce privește productivitatea, așa cum a fost în 2010, când productivitatea a crescut cu peste 6%, însă în prezent a ajuns la 3%, o cădere foarte mare.

De asemenea, acesta a mai punctat importanța utilizării fondurilor UE pentru a crește productivitatea. Fondurile europene ar trebui investite mai ales în infrastructură și transport. „Este o oportunitate de a crește productivitatea și de a susține creșterile economice. Trebuie să asigurăm și acces la finanțare pentru societățile mici și crearea de noi bănci pentru dezvoltare și trebuie să existe programe de creditare care să nu fie în detrimentul împrumuturilor acordate pe piața”, a mai declarat Secretarul General al OCDE.

La Palatul Victoria a avut azi loc evenimentul de lansare a Studiului Economic 2024 pentru România, elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în prezența Secretarului General al OCDE, Mathias Cormann. La eveniment a participat și premierul Marcel Ciolacu.

OCDE lansează raportul pentru România: Țara noastră ar trebui să înceapă să pregătească tranziția către o impozitare progresivă a salariilor/ Eforturile pentru a elimina risipa în guvern trebuie continuate prin revizuiri ale cheltuielilor/ E necesară schimbarea sistemului de impozitare în imobiliare

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Iar gunoiul Iohannis se autointituleaza sef NATO camuflat sub drapelul Romaniei, pupa-i-as sicriul lui de tradator si criminal ordinar…uitand total de talhariile, crimele, linsajul in stil mafiot comis asupra sefei DNA, uzurparea statului de drept prin inscaunarea crimei organizate in varful Romaniei si de actele teroriste de distrugere comise asupra romanilor in care s-a implicat personal.
    https://www.youtube.com/watch?v=X6C4uev39Lc

  2. Romania trebuie sa scada cheltuielile bugetare . In primul rind reducerea numarului de bugetari si demnitari si inghetarea beneficiilor lor pe urmatorii 5 ani . Cresterea poverii fiscale o poate propovadui ( si pune in aplicare ) numai tilharii .

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.