Sectorul 1 lansează studiile de teren și de fezabilitate pentru „Promenada Verde” – refacerea malurilor lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești din nordul Bucureștiului. Durează 16 luni și au trecut deja 16 ani de la anunțarea acestui proiect

Lac Băneasa Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Sectorului 1 din București a scos la licitație in SICAP un contract de 4 milioane lei pentru realizarea expertizei tehnice, a studiului de fezabilitate și a studiilor de teren (topo-batimetrice, geotehnice, analize) pentru proiectul „Promenada Verde”, care prevede refacerea și consolidarea malurilor lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești, pentru a le introduce în circuitul turistic urban.

Inițiativa are 16 ani, dar o rezoluție concretă a fost adoptată de Consiliul Local abia în 2016, în mandatul fostului edil Daniel Tudorache, însă proiectul nu a avansat mai deloc, până acum. Anul trecut, PS1 a început ceva, pe malul lacului Băneasa, o mostră din ceea ce ar urma să fie livrat bucureștenilor, Administratia Domeniului Public igienizând, toaletând arbori, montând bânci, coșuri de gunoi și amenajând o alee din pietris.

Întregul proiect Promenada Verde prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional, urmare a unor investiții de peste 30 de milioane de euro. În cadrul proiectului, Primăria Sectorului 1 va cumpăra trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi.

„Proiectul propune amenajarea zonelor verzi la nivelul Municipiului București, prin construirea zonelor de promenada și recreere pentru comunitatea locală. Prin realizarea lucrărilor de consolidare ale malurilor se va asigura integritatea construcțiilor existente din întregul ansamblu, va crește potențialul amenajării în ceea ce privește asigurarea activităților de agrement și o dezvoltare favorabilă a acestora în viitor, se va spori siguranța oamenilor, se va îmbunătăți regimul de exploatare și a funcționalității lacului și, implicit, al întregului ansamblu hidrotehnic în care este parte integrantă”, este descrierea licitației scoasă acum în SICAP.

Studiile vor trebui să fie livrate în maxim 16 luni, de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare, fondurile sunt din bugetul propriu al PS1 iar departajarea ofertelor se face în funcție de preț, experiența echipei de proiect și metologia aleasă pentru derularea lucrărilor.

Ofertele se deschid în 7 noiembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *