Șeful Camerei Agricole din Cehia: Politica agricolă europeană ar trebui desființată/ Suntem 100% solidari cu fermierii din Germania

tractor pesticide agricultura Pexels sursa foto: Pexels

Camera Agricolă din Republica Cehă susține protestele fermierilor germani împotriva reducerilor planificate ale subvențiilor și scutirilor de taxe și solicită abolirea completă a politicii agricole, a scris președintele acestei organizații, Jan Doležal, într-o declarație oficială, potrivit Euractiv.

“Monitorizăm îndeaproape situația din Germania și suntem 100% solidari cu fermierii de acolo. Ei se confruntă cu probleme similare cu cele ale fermierilor și cultivatorilor noștri”, a scris Doležal.

Organizația reprezintă în principal fermele cehe mai mari și este membră a organizației europene COPA-COGECA.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

În ultimele zile, fermierii din întreaga Germanie au blocat drumurile principale pentru a protesta față de măsura guvernului. Unele proteste au avut loc și în Cehia, dar nu de o asemenea amploare.

Potrivit lui Doležal, fermierii din ambele țări se confruntă cu reduceri ale sprijinului sub formă de subvenții, cu creșterea costurilor cu energia, cu scăderea veniturilor sau cu importurile ieftine de producție străină.

“Obiectivul nostru comun este o agricultură demnă, echitabilă și viabilă. Nu ne dorim nimic mai mult, iar până când guvernele nu vor înțelege acest lucru și nu vor recunoaște sectorul agrar ca fiind strategic, însăși existența fermierilor și, prin urmare, securitatea alimentară a ambelor noastre țări va fi amenințată”, a adăugat Doležal, criticând ambițiile de mediu impuse sectorului fără a pune la dispoziția fermierilor studii de impact.

“Cel mai bine ar fi să o luăm de la zero nu doar în Germania, ci și în întreaga Europă și să eliminăm subvențiile, precum și politica agricolă care nu mai este de înțeles pentru fermieri”, a adăugat el.

Potrivit Camerei Agricole din Republica Cehă, Politica Agricolă Comună (PAC) a UE nu este în concordanță cu situația economică a sectorului agricol, având în vedere că a fost creată înainte de invazia rusă în Ucraina.

PAC și-a încheiat primul an de implementare în statele UE, iar experiența din Republica Cehă nu a fost încă pozitivă, lucru recunoscut și de ministrul ceh al agriculturii, Marek Výborný (KDU-ČSL, PPE). Potrivit acestuia, a adus o creștere a birocrației și trebuie ajustată.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: