Şeful Metroului pus de PNL în funcţie a obţinut licenţa la o universitate privată la 45 de ani, chiar înainte de numirea la Metrorex

metrorex, metrou

Noul director general interimar de la Metrorex, Laurenţiu Truşcă, pe care fostul ministru al Transporturilor Dan Vîlceanu l-a pus în funcţie pe 17 noiembrie a obţinut diploma de licenţă la 45 de ani la Universitatea ,,Athenaeum”, anul acesta, chiar înainte de a deveni şef la metrou, potrivit unui răspuns Metrorex la solicitarea Economedia. Specialist în comerţul cu carburanţi, Truşcă a urmat cursurile Universităţii Athenaeum Bucureşti,  în perioada 2018- 2021 fiind licenţiat în domeniul ,,Ştiinţe Administrative, specializarea Administraţie Publică”. Universitatea Atheneum a fost fondată în 1990 şi se descrie drept o instituţie particulară de învăţământ superior întemeiată pe ,,tradiţiile umaniste, pe valorile democraţiei, păstrarea identităţii naţionale şi realizarea aspiraţiilor societăţii româneşti”. Pentru că în CV-ul publicat pe site-ul Metrorex, directorul Truşcă nu precizează perioada studiilor şi nici anul obţinerii licenţei, Economedia a solicitat încă de acum două săptămâni clarificarea acestor aspecte, răspunsul venit, astăzi, după o revenire la solicitarea iniţială, arătând că diploma de licenţă care i-a permis numirea în funcţie a fost obţinută în 2021, la aprox. 30 de ani de la terminarea liceului :

,,Ca urmare a adresei dumneavoastră vă comunicăm că:

1.    Anul acordării licenței este anul 2021.

2.    Pe diploma de licență este menționat: Licențiat în domeniul „Știinte Administrative, specializarea Administrație Publică “.

3.    Cursuri urmate pentru perfecționare profesională, în interes personal, în domeniile în care și-a desfășurat activitatea.” a răspuns Metrorex.

Noul şef de la Metrorex, s-a angajat la Rompetrol în 2006 în funcţia de manager operaţional zonal, din martie 2015 până în noiembrie 2017 a lucrat la Nobel Oil iar în perioada 2017 – martie 2021 a fost director comercial la Octano Downstram SRL Bucureşti.

Truşcă trebuie să ,,reformeze” compania/Metrorex nu are niciun proiect în execuţie pentru extinderea metroului

Chiar şi cu un mandat interimar ,,specialitatea casei” pentru conducerea marilor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, Truşcă trebuie să reformeze o companie cu multe probleme, printre care se numără situaţia financiară dificilă, pe fondul scăderii încasărilor din vânzarea de cartele dar cu o creştere salarială de 18 % acordată ilegal în 2020. De asemenea, Metrorex nu are nici acum, la finalul anului 2021 un proiect în execuţie pentru extinderea reţelei de metrou, singurul proiect ,,matur” fiind achiziţia pentru secţiunea Gara de Nord- Băneasa de pe M 6, însă fără contract de proiectare şi execuţie semnat.

O altă numire pe post, fără legătură cu domeniul de activitate a fost recent, la Direcţia de Drumuri Craiova (din subordinea CNAIR). Consiliul de Administraţie al Companiei de Drumuri (CNAIR) l-a pus şef la Regionala de Drumuri şi Poduri Craiova pe Călin Cosmin Petruţ, care ocupa până acum funcţia de Şef Serviciu Mecanism Economic şi Sinteze Economice la Administraţia Bazinală de Apă Jiu. Petruț a fost lider al consilierilor judeţeni PNL Dolj.

 

Sursa foto: Facebook/Metrorex

Comentarii

    • Adica contrar legilor in vigoare, asta inseamna ilegal. Respectiv cei care au decis asta nu aveau nici caderea nici imputernicirea nici mandat din partea ministerului si nici posibilitate sa acorde vreo majorare de salariu…si nici macar sursa banilor. Dealtfel, Metrorex este in “gaura”financiara. Ce anume este neclar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.