Siegfried Mureșan (PNL): În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro/ Argumentul BNR cum că ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este paralel cu realitatea

G4Media mai 18, 2021 1 comentarii
Viorica Dancila

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL, grupul PPE) susține că numirea fostului premier, Viorica Dăncilă, pe un post de consultant la Banca Națională este o greșeală, pentru că, în mandatul său, România nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro și că aceasta nu avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European.

„În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Europarlamentarul susține că, în cazul a patru din cele 5 criterii pentru aderarea la zona euro, situația era neschimbată la finalul mandatului de prim-ministru, în timp ce, pe ce de-al 5-lea criteriu, și anume finanțele publice, lucrurile s-au înrăutățit „din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă”.

„Argumentul Băncii Naționale cum că Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este paralel cu realitatea. În timpul Guvernului Dăncilă, europarlamentarii ecologiști participau la proteste organizate față de atacurile PSD la adresa justiției”, a mai scris Siegfried Mureșan.

Publicăm integral postarea europarlamentarului Siegfried Mureșan:

„În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie.

Nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care România trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro. Pe 4 criterii – stabilitatea prețurilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobânzilor pe termen lung și convergența juridică – situația la finalul guvernării Dăncilă a fost la fel de proastă ca la începutul guvernării Dăncilă.

Pe ce de-al 5-lea criteriu de aderare la zona euro – finanțele publice – lucrurile s-au înrăutățit din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă care au afectat deficitul bugetar.

De aceea, faptul că Viorica Dăncilă a fost numit consultant al Băncii Naționale privind aderarea la zona euro este o decizie total greșită.

Argumentul Băncii Naționale cum că Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este paralel cu realitatea. În timpul Guvernului Dăncilă, europarlamentarii ecologiști participau la proteste organizate față de atacurile PSD la adresa justiției, luau cuvântul în Parlamentul European față de atacurile PSD la adresa justiției și, în plus, toți europarlamentarii ecologiști, 51 din 51, au votat rezoluția Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiției în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru.

Dăncilă a fost un prim-ministru foarte slab și un europarlamentar foarte slab, având un singur raport legislativ încheiat în Parlamentul European în 9 ani de mandat. De aderarea României la zona euro trebuie să se ocupe economiști și oameni politici care știu ce fac, nu politicieni incompetenți puși să conducă țara de infractori dovediți”.

Citește și:

Cum și-a câștigat Viorica Dăncilă funcția la BNR: L-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat și l-a forțat să se retragă pe Darius Vâlcov, autorul „ordonanței lăcomiei”, care a lovit sectorul bancar

Încă un PSD-ist angajat la BNR: Ioan Mircea Pașcu, consultant alături de Viorica Dăncilă

OFICIAL Viorica Dăncilă a fost angajată consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Ea va avea un salariu lunar net de circa 10.000 de lei

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. După parerea mea este prima si singura luare de pozitie politica justa.
  Ceilalti politicieni mai multi, mai mărunți nu pot emite pretenții dar e asa o sfidare clara la adresa meritocratiei si trebuie sanctionata.
  Se intampla acum la BNR ca la orice Primărie Rurală.
  Vrea Primarele sa-si angajeze cumatra o va angaja!

  BNR transmite un semnal prost catre societate:
  Ce e meritocratia?
  Trăiască cumetria!

  Generații de tineri economisti isi vad spulberate sperantele si Increderea!
  Ultima reduta a cazut!

  E ceva putred acolo la BNR!
  Autoşifonare!
  Asa ca nu-l supărați pe Manole ca da drumul la curs!
  Si rămâneți cu banii in porcoi !
  Vai de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *