SIF Banat-Crișana cumpără terenul fabricii Tutunul Românesc din noul pol imobiliar Grozăvești, după ce filiala sa a achitat prețul de adjudecare. Proprietatea este evaluată la 33,59 milioane euro

Fabrica Tutunul Romanesc Belvedere Sursa foto: CITR

SIF Banat-Crișana anunță că filiala sa, societatea SIF SPV TWO, a achitat prețul de adjudecare pentru a achiziționa terenul fabricii Tutunul Românesc, respectiv activele Fabricii de Țigarete Belvedere, aflat în proprietatea companiei insolvente Interagro.

Proprietatea este evaluată la 33,59 milioane euro, fără TVA, adică 537 de euro metrul pătrat.

Finanțarea achiziției a fost asigurată preponderent de către SIF Banat-Crișana, precum și de către alte două filiale ale sale, conform unui comunicat al companiei. Valoarea finanțării asigurată direct de către SIF Banat-Crișana reprezintă mai puțin de 5% din valoarea activelor nete ale societății, potrivit ultimei raportări financiare individuale publicate.

„În perioada imediat următoare vor fi finalizare demersurile pentru încheierea actelor de vânzare-cumpărare și înscrierile aferente în cartea funciară, investitorii urmând a fi informați în mod corespunzător”, mai arată compania.

Terenul a fost scos la licitație de către administratorul judiciar CITR Filiala Ilfov, în cadrul procedurii insolvenței societății Interagro.

SIF SPV TWO a adjudecat activele în cadrul licitației organizată de către administratorul judiciar CITR.

Vânzarea fusese suspendată însă, în august, după ce o companie controlată indirect de omul de afaceri canadian Michael Topolinski a depus contestații, afirmând că câştigat licitaţia încă din mai 2020, înainte de a fi descalificat în mod nejustificat de administratorul judiciar.

Terenul fostei fabrici Tutunul Românesc are 6,2 hectare și se află în zona polul de dezvoltare imobiliară Orhideea-Grozăvești. El este deținut de Interagro, companie aflată în insolvență, deținută de omul de afaceri Ioan Niculae. Atât Niculae, cât și Interagro au fost condamnați pentru evaziune fiscală. Direcția Națională Anticorupție a instituit sechestru și asupra terenului Interagro din Grozăvești, procedură evidențiată și în cartea funciară a imobilului. Ioan Niculae voia să construiască pe acest teren un proiect imobiliar mixt, care ar fi inclus trei turnuri de birouri cu 36, 30 și 14 etaje, locuințe, un hotel și un spital privat.

Activele fabricii sunt localizate în zona centru-vest a Capitalei, care cuprinde perimetrul Orhideea – Pasajul Basarab și împrejurimile stațiilor de metrou Grozăvești, Petrache Poenaru și Politehnica, zonă ce s-a conturat și a devenit începând cu anul 2015 un nou pol pe segmentul rezidențial și de birouri din București. În perioada recentă, perimetrul respectiv a cunoscut un interes sporit și o dezvoltare accentuată, concretizată în noi proiecte de anvergură, cum ar fi: Orhideea Towers, The Bridge, Business Garden Bucharest, Regie Residence, MC Residence Grozăvești, Novum Residence.

Tranzacţia este una dintre cele mai mari care implică terenuri din Bucureşti în ultimii ani.

Sursa foto: CITR

SIF SPV TWO este o companie înființată în anul 2018, al cărei obiect principal de activitate este închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, participația SIF Banat-Crișana fiind de 99,99% din capitalul social.

Citește și: 

Cum s-a prăbușit producția românească de tutun. Trista poveste a fabricii de țigarete din Regie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *