Simtel atrage 13,7 milioane de lei de la investitori. Compania va folosi banii pentru a se dezvolta în România și pentru mai multe proiecte în străinătate

Simtel

Simtel Team, o companie românească de inginerie și tehnologie, anunță că a închis un plasament privat pentru acțiunile sale și a atrags suma de 13,715 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori București. Finanțarea va fi folosită în următorii ani pentru a menține și a dezvolta poziția de lider în România, precum și pentru a livra și mai multe proiecte în străinătate, potrivit lui Iulian Nedea, CEO și cofondator al companiei.

Acțiunile companiei vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București în următoarele săptămâni. Plasamentul privat a fost intermediat BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acțiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la prețul de 13 lei pe acțiune. 154 de investitori individuali și profesioniști au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei. Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maxim 25.000 de acțiuni. În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

În urma plasamentului privat, structura acționariatului este următoarea: Iulian Nedea, cofondator și CEO deține 28,2% acțiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator și COO deține 27,4% din acțiuni, Radu Vilau, cofondator și CTO deține 27,4%, angajații Simtel dețin 2% din acțiuni, în timp ce investitorii BVB dețin 15% din acțiuni. Astfel, odată ce acțiunile SMTL vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiții în divizia de energie regenerabilă a companiei, în special pentru finanțarea proiectelor bazate pe modelul de afaceri IAC – Inginerie, Achiziții și Construcții (EN: EPC – Engineering, Procurement & Construction), precum și pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuție B2B de componente și materiale necesare în construcția de proiecte de energie fotovoltaică. Compania estimează că 30% din capital va fi utilizat pentru tranzacții de tip M&A care să completeze gama de servicii oferite de către Simtel Team, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiții în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare și operare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice.

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicații și 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. Rata de creștere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcția centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.

Simtel Team a fost înființată în anul 2010 de către trei absolvenți ai Facultății de Electronică și Telecomunicații – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în ​​România, cât și în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie și mentenanță pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a rețelelor de comunicații mobile pentru operatorii de telecomunicații, și automatizarea proceselor industriale prin linii de producție automatizate, acționări electrice și roboți industriali.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: