Sondaj: Peste jumătate dintre hotelierii din România se așteaptă ca sezonul estival 2023 să fie cel puţin la fel de bun ca anul trecut/ Grad de ocupare estimat: 75%

mamaia, Constanta, turism, mare, litoral Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Mai mult de jumătate dintre hotelierii din România (57,7%) confirmă că sezonul estival 2023 va fi cel puţin la fel de bun precum cel din 2022 şi se aşteaptă la un grad de ocupare de peste 75%, reiese din datele centralizate într-un sondaj de opinie, realizat de o platformă de rezervări online și citat de Agerpres. Pe de altă parte, 42,3% din totalul celor chestionaţi recunosc faptul că există incertitudine pe piaţă şi sunt îngrijoraţi în privinţa gradului de ocupare la maximum.

Potrivit Travelminit.ro, factorii care pot afecta rezervările sunt inflaţia (27,6%), curăţenia precară din staţiuni alături de calitatea plajelor şi a serviciilor aferente (19,7%), ştirile legat de riscul de contaminare cu holeră (16,3%) şi vremea nefavorabilă (15,9%).

În ceea ce priveşte estimările hotelierilor privind gradul de ocupare de pe litoral, aceştia se aşteaptă la un procent cât mai ridicat, de peste 75%, iar hotelierii de la munte, din staţiunile balneare şi din marile oraşe se aşteaptă la un grad de ocupare care să fie cel puţin la fel ca în anul anterior.

Când vine vorba despre sentimentul general faţă de acest sezon estival, 57,7% dintre respondenţi sunt realişti şi confirmă că nu va fi nici cel mai bun, dar nici cel mai rău sezon estival, şi aşteaptă să fie cel puţin la nivelul anului trecut.

În plus, 42,3% din totalul celor chestionaţi recunosc faptul că există incertitudine pe piaţă şi sunt îngrijoraţi în privinţa gradului de ocupare la maximum, mai ales că sunt conştienţi de faptul că turiştii români au la dispoziţie nenumărate opţiuni pentru petrecerea concediului.

Conform sondajului realizat de Travelminit, referitor la motivele de anulare a rezervărilor pe care hotelierii le-au întâmpinat până acum pe Litoral, clasamentul se prezintă astfel: ştirile care descurajează turismul pe litoralul românesc (33,3%), factorii de natură financiară (26,3%), riscul de contaminare cu holeră (22,2%), motive medicale sau personale.

Pe de altă parte, motivele de anulare invocate de către turişti pentru rezervările de la munte, din staţiunile balneare şi din marile oraşe, sunt mult mai comune, de natură personală, medicală sau financiară.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *